Šport

Česi pred MS vysmiali Slovákov: Verdikt zväzu? To je silné slovo

Hokejový zväz ešte minulý týždeň rozhodol, že Slováci pôsobiaci v ruskej KHL sa nepredstavia na májových MS v Česku. Dejiskom šampionátu bude Praha a Ostrava. Pozrite si, ako komentovali rozhodnutie naši susedia.

“Výkonný výbor SZĽH sa na tohtotýždňovom zasadnutí zaoberal aj témou účasti hráčov z KHL v národnom tíme na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta. Členovia VV konštatovali, že každý hokejista, ktorý vlastní slovenský pas a má požadovanú výkonnosť, má právo reprezentovať Slovensko na medzinárodných podujatiach. Avšak vzhľadom na to, že súčasní slovenskí reprezentanti pôsobiaci v KHL z rôznych dôvodov – či už zdravotných, osobných, rodinných alebo iných, nie sú pred vrcholom sezóny k dispozícii pre potreby národného tímu, pre Výkonný výbor SZĽH a slovenskú reprezentáciu je táto téma pre majstrovstvá sveta 2024 uzavretá.

Výkonný výbor verí, že trénerom sa podarí zložiť najsilnejší možný tím, ktorý na májových majstrovstvách sveta v Česku bude tešiť fanúšikov svojimi výkonmi, dá zabudnúť na rozdielnosť názorov v spoločnosti a spojí národ tak, ako sa mu to v minulosti viackrát podarilo,” píše sa v stanovisku Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Česká posmešná reakcia

Ako píšu na webe sport24.sk, tak rozhodnutie alebo skôr oznam trochu prekvapil novinárov v usporiadateľskej krajine v Česku.

Zdroj: cas.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com