Komentáre

Úspešná protiofenzíva Ukrajiny postupne ničí ruskú obranu

Dňa 17. septembra bolo oznámené, že bola oslobodená Kliščiivka, ďalšia osada v doneckom sektore. Je dôležité poznamenať, že deň predtým ukrajinskí obrancovia oslobodili Andriivku, ktorá sa tiež nachádza v rovnakej oblasti. Kontrola týchto osád umožňuje ukrajinským ozbrojeným silám zasahovať logistické trasy Rusov, ktoré zásobujú ruské jednotky v Bachmute. Umožní tiež ukrajinskej armáde rýchlejšie preniknúť hlbšie do ruskej obrany a uskutočňovať presnejšie a hlbšie palebné údery pomocou delostreleckých systémov a iných zbraní. Ukrajinské ozbrojené sily neustále ničia ruskú obranu, ktorá je čoraz zraniteľnejšia.

Útek ruských vojenských jednotiek z Kliščiivky bol predvídateľný: napriek tomu, že osadu bránili ruské špeciálne jednotky, prápor Achmat a jednotky Storm Force, podobne ako v prípade Andriivky, ktorá bola oslobodená deň predtým, ukrajinskú armádu nič nezastavilo. Trend úspešných protiútokov ukrajinskej armády zostáva stabilný: oslobodenie Kliščiivky je ďalším názorným prípadom, ktorý ilustruje nevyhnutnosť ďalšieho oslobodzovania okupovaného územia Ukrajiny.

Ruské propagandistické médiá väčšinou nekomentujú úspech postupu ukrajinských ozbrojených síl, čo je tiež jasným signálom strategickej slepej uličky, v ktorej sa Rusko nachádza. Ruská propagandistická mašinéria je vytvorená tak, že vyvažuje aj tie najmenšie úspechy ruskej armády na bojisku. V súčasnosti takéto úspechy nielenže chýbajú: “Druhá armáda sveta” nie je schopná zastaviť ukrajinskú protiofenzívu na žiadnej časti frontu. Rusi boli nútení presunúť ďalšie rezervy na donecký a záporožský smer, čo však nijako neposilnilo ich obranu. Ak budú mať ukrajinské ozbrojené sily všetko potrebné na začatie ďalšej protiofenzívy, ruská obrana sa na jeseň tohto roka začne rýchlo rúcať.

Obnovenie územnej celistvosti Ukrajiny je zárukou územnej celistvosti celej Európy. Ozbrojené sily Ukrajiny preukázali svoju prevahu nad Rusmi: to je najpresvedčivejší argument na poskytnutie všetkých zbraní, ktoré Ukrajina potrebuje. Dňa 24. 2. 2022 Putin spáchal najväčší vojnový zločin 21. storočia, v reakcii na ktorý sa Západ zjednotil okolo Ukrajiny a demonštroval Rusku svoju civilizačnú jednotu. S ďalšou podporou tak Ukrajina dosiahne nevyhnutné víťazstvo nad Ruskom: degradácia ruskej armády vytvorila priaznivé podmienky na rozhodný úder proti okupantom, ktorí zasahujú na územie suverénneho štátu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com