Svet

Ohavné video brutálnej popravy ukrajinského vojnového zajatca: Vážne slová šéfa európskej diplomacie

Šéf európskej diplomacie Josep Borrell v noci na štvrtok vyjadril zdesenie nad videozáznamom, ktorý zachytáva brutálnu popravu ukrajinského vojnového zajatca ruskými vojakmi.

TASR o tom informuje na základe Borrellovho vyjadrenia na sociálnej sieti. “Je to opovrhnutia hodné porušenie Ženevských konvencií,” napísal Borrell. Dodal, že voči všetkým páchateľom a spolupáchateľom musí byť vyvodená zodpovednosť. “Budeme stáť pri Ukrajine tak dlho, ako to bude potrebné,” uviedol.

Video zachytáva mužov vo vojenských uniformách s bielymi stuhami, zvyčajne používanými na identifikáciu príslušníkmi ruskej armády na Ukrajine, ako dekapitujú ešte živého muža oblečeného v uniforme s ukrajinskými rozpoznávacími znakmi. Tento videozáznam koluje na internete od utorka a je zdieľaný najmä na kontách ruských propagandistov.

Bezpečnostná služba Ukrajiny (SBU) v stredu oznámila, že začala v spojitosti s videom vyšetrovanie. Na video zareagoval aj ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. “Na nič nezabudneme. Neodpustíme vrahom. Za všetko bude vyvodená právna zodpovednosť,“ vyhlásil. Zdôraznil, že “porážka teroru je nevyhnutná”.

Zdroj: cas.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com