Slovensko

Nemecké médiá kritizujú Slovensko: Pred hranicou týždne stojí ukrajinská technika! Naď reaguje

Dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) odmieta problémy na slovenskej strane v súvislosti s nemeckým opravárenským centrom ukrajinskej techniky na Slovensku. Reagoval tak na správy z nemeckých médií. Nemá informácie, že by pred slovenskou hranicou týždne stála technika.

Slovensko si podľa Naďa splnilo všetky záväzky vyplývajúce z memoranda s Nemeckom. Určité problémy však pripustil. Podľa jeho slov ich spôsobila nemecká súkromná spoločnosť, ktorá mala poškodenú techniku pre Ukrajinu opravovať. “O tom sme informovali nemeckú stranu. Nemecké ministerstvo obrany a úrad kancelára urobili adekvátne kroky. Situácia sa pohla a už tam nevidím problém. O tom, že by tam týždne stála nejaká technika, informácie nemám,” uviedol vo štvrtok.

Problémy s vysokou sumou za clo, o ktorých nemecké médiá písali, podľa šéfa rezortu dokázali veľmi rýchlo vyriešiť. “Problémy boli úplne iné. Tie sa vyriešia po tom, ako si nemecká spoločnosť, ktorá je za to zodpovedná, dokončí svoju úlohu,” dodal s tým, že následne už neočakáva žiadne problémy.

Neďaleko ukrajinských hraníc na Slovensku vybudovalo Nemecko centrum na opravu ukrajinskej vojenskej techniky. Podľa nemeckých médií Slovensko údajne už celé týždne nevpúšťa zbrane z Ukrajiny, ktoré tam majú Nemci opravovať, a to pre niektoré nevyriešené právne otázky vrátane dovozných ciel. Nemecko pripustilo, že v rýchlosti, s akou sa opravárenské centrum zriadilo, sa prehliadli niektoré právne aspekty.

Zdroj: cas.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com