Svet

Surkovovo priznanie odhalilo zjavný nárast politického napätia v Rusku – české médiá

Uznanie bývalého ruského prezidentského asistenta Vladislava Surkova, že Kremeľ nebude od začiatku realizovať dohody z Minska, ukázalo zjavné zvýšenie politického napätia v Rusku. Úradník sa verejne postavil proti Putinovi, pod ktorým sa stolička trasie čoraz zreteľnejšie, píše české vydanie Aktuální zprávy.

„Exprezidentský poradca Vladislav Surkov 16. februára v rozhovore s riaditeľom Centra pre aktuálnu politiku Alexejom Česnakovom povedal, že pri práci na dohodách z Minska spočiatku vychádzal z toho, že sa nebudú realizovať, čím okamžite anuluje všetky Putinove vyhlásenia o ochrane obyvateľov Donbasu, kvôli ktorým Rusko zabilo tisíce Ukrajincov a vyrobilo milióny utečencov,“ píše sa v českých médiách.

Publikácia poznamenáva, že Surkovove slová sú jasným pokračovaním vysoko postavených vyhlásení Kadyrova a Prigožina, ktorí často vystupujú proti Putinovi a de facto vyzývajú na vytvorenie regionálnych armád v Ruskej federácii.

„Dobyvacia vojna proti Ukrajine odhalila všetku skazenosť a skazenosť Putinovho Ruska. Je jasné, že dohody z Minska neboli pre Rusko ničím iným ako „zástenou“, aby sa pripravilo na rozsiahlu inváziu na Ukrajinu, a všetky výzvy Kremľa, aby Nemecko a Francúzsko prispeli k ich realizácii, boli klamom na zavádzanie Európy. Putin zámerne zhoršil situáciu a pripravil sa na krvavú, dravú vojnu. A preto akékoľvek dohody s Kremľom nestoja za papier, na ktorom sú napísané,“ domnievajú sa Aktuální zprávy.

Ruská armáda musí byť porazená na Donbase, inak prinesie do Európy vojnu, poznamenávajú noviny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com