Šport

Brazílska ikona Realu opäť terčom rasizmu: Toto už prekročilo všetky medze…

Pred večerným štvrťfinále Španielskeho pohára medzi madridskými mestskými rivalmi Realom a Atléticom otriasol španielskym futbalom rasistický škandál.

Na moste v blízkosti tréningového centra Realu sa objavila zavesená figurína oblečená v drese brazílskej hviezdy klubu Viníciusa Juniora. Na transparente, ktorý na moste tiež visel, bol nápis “Madrid nenávidí Real”. Rovnaké vyjadrenie už v minulosti použili ultras Atlética, ktorí sú podozriví aj v tomto prípade.

Španielska polícia bude prípad vyšetrovať ako rasistický útok a vážnu hrozbu. Vedenie Atlética incident odsúdilo. “Takéto správanie je absolútne nechutné a neprípustné a je hanbou celej spoločnosti,” uviedli zástupcovia aktuálne štvrtého tímu španielskej ligy vo vyhlásení. Na sociálnych sieťach sa proti nenávistným útokom na Viníciusa ohradilo aj vedenie ligy.

Dvadsaťdvaročný kanonier Realu je terčom rasistických urážok opakovane. Fanúšikovia Atlética na neho hanlivo pokrikovali už v septembrovom ligovom derby, policajné vyšetrovanie ale konkrétnych vinníkov neodhalilo. Na konci roka čelil Brazílčan rasistickým urážkam aj v stretnutí vo Valladolide a neskôr sa sťažoval, že vedenie ligy proti rasizmu na štadiónoch nič nerobí.

Zdroj: https://sportovy.cas.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com