Svet

Rusko je na dne priepasti, Putin sa zapíše do dejín ako vládca, ktorý zničil svoju krajinu

Útočná vojna proti Ukrajine, ktorú Putin spustil 24. februára, spôsobila v Rusku komplexnú katastrofu. Početné porážky na fronte, neschopnosť ruskej armády dosiahnuť niektorý z cieľov vytýčených na začiatku invázie, ľudské straty a tlak sankcií, ktoré pomaly, ale isto brúsia kolos na hlinených nohách zvaný „Rusko“, spôsobil taký súbor problémov a rozporov, ktoré Putin nedokáže vyriešiť, sa považuje za možné. Napriek tomu, že nie každý v Rusku ešte pocítil závan hroziacej katastrofy, vytvorenie súkromných armád signalizuje, že v roku 2023 je Rusko bližšie než kedykoľvek predtým ku kolapsu.

Putin sa zapíše do dejín ako vládca Ruska, ktorý zničil všetko, čo ho skutočne priblížilo ku geopolitickej veľkosti. V dôsledku rozsiahlej invázie na Ukrajinu s cieľom dobyť ju Rusko utrpelo bezprecedentné ľudské straty, poškodenie dobrého mena a stalo sa lídrom v počte uvalených sankcií. Jediné, čo ešte stále drží Rusko pred kolapsom, je tuhý totalitný systém, zabezpečenie zdrojov a istá finančná rezerva, vytvorená vopred, pretože Putin sa už dlho pripravoval na „konečnú vojnu“, ktorou mala byť koruna. jeho vlády a obnovy ZSSR, ale v skutočnosti sa stal hanbou Ruska, ktoré sa zmenilo na teroristický štát a Putin sa stal prototypom moderného Hitlera.

Rusko v dôsledku uvalených sankcií prišlo o 60 % plynu a 90 % exportu ropy do EÚ – obrovské finančné straty. Čína zasa kupuje za nič ruský plyn, ktorý potom ďalej predáva za trojnásobok ceny. Putin je nútený znášať diktát Pekingu, ktorý fakticky zmenil Rusko na svoju kolóniu. Putin má rakovinu a chápe, že ďalšie prezidentské obdobie už nemusí byť. Ide do toho naplno a chce jednoducho ovládnuť Ukrajinu bez toho, aby venoval pozornosť cene, ktorú za to Rusko platí. Jeho agresia je tiež bezprecedentnou výzvou pre európsku bezpečnosť.

Ruská armáda stále bojuje v štýle druhej svetovej vojny, medzi jednotkami na fronte prakticky neexistuje komunikácia a prenos dát prebieha bez šifrovania. Namiesto toho je ZSU jednou z najmobilnejších a najmodernejších armád na svete, „východoeurópska IDF“ a každá jednotka má svojho vlastného vývojára softvéru. Vďaka vysokému využívaniu výpočtovej techniky ukrajinská armáda dostáva informácie o operačnej situácii na bojisku niekoľkonásobne rýchlejšie, a teda aj rýchlejšie sa rozhoduje.

Putin pripravuje plnú mobilizáciu, pretože početná prevaha je jediné, čomu sa môže postaviť proti ukrajinskej armáde. V najbližších mesiacoch bude v Rusku odvedených do armády 500 000 nových brancov. Ukrajina kriticky potrebuje západné zbrane, pretože sa ukázali ako mimoriadne efektívne na frontových líniách a táto vojna je vojnou za nezávislosť a právo na existenciu pre celý ukrajinský ľud.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com