Svet

Výbuchy v Kyjeve a Ľvove. Mestá sú paralyzované, na Ukrajine nejde elektrina

Ako informoval primátor Ľvova Andrij Sadovyj, celé mesto je pre raketovú paľbu bez svetla. Čiastočne bez elektriny Kyjev, Charkov, Chmelnický, Mykolajiv, Záporožie a Odesa. Rusi vyzdvihli bombardéry z okolia Mariupolu.

Rusi ničia energetické zariadenia

“Ruskí teroristi sa snažia zničiť ukrajinské energetické zariadenia. Dnes došlo k výbuchom v rôznych regiónoch krajiny,” povedal zástupca šéfa kabinetu prezidenta Ukrajiny Kyrylo Tymošenková.

Informoval tiež o tom, že raketa zasiahla obytnú budovu v oblasti Kyjeva. Šéf kyjevskej krajskej polície zverejnil fotografie paneláku v Kyjevskej oblasti, ktorý zasiahla raketa.

Letecký poplach na celej Ukrajine

Guvernér Mykolajivskej oblasti uviedol, že okolo 12. hodiny Rusko vyzdvihlo do vzduchu strategické bombardéry Tu-95. “O 13:20 bolo vypálených najmenej 15 ruských rakiet,” dodal.

Vitalij Kličko, starosta Kyjeva, zase povedal, že bolo zasiahnuté jedno z infraštruktúrnych zariadení hlavného mesta. Dodal, že v rôznych častiach hlavného mesta došlo k sérii výbuchov. Na mieste sú pohotovostné služby a zdravotníci.

Na celej Ukrajine platí letecký poplach, zatiaľ čo kanály Telegram a médiá informujú o sérii výbuchov v rôznych častiach krajiny.

Podľa neoficiálnych informácií niektoré z rakiet letia smerom na západnú Ukrajinu.

Stretnutie ukrajinskej delegácie s ministrami európskych záležitostí členských štátov Európskej únie sa muselo uskutočniť v protileteckom kryte, opísal predseda Najvyššej rady Ukrajiny Ruslan Stefančuk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com