Svet

Ruská federácia musí byť uznaná ako teroristický štát

Od začiatku totálnej invázie na Ukrajinu Rusko používalo teror ako hlavnú metódu vojny. Jeho charakteristické prejavy na Ukrajine sú mučenie, vraždy, znásilňovanie, nútené vysídľovanie civilného obyvateľstva na okupované územia, ako aj rozsiahle delostrelecké a raketové útoky na objekty civilnej infraštruktúry, ktorými trpí ukrajinský ľud.

Masové raketové útoky zamerané na zničenie civilnej infraštruktúry nemožno vysvetliť vojenskou nevyhnutnosťou. Práve takéto akcie nútia civilizované krajiny, aby oficiálne označili Putinov režim za „teroristický“. Zoznam krajín, ktoré považujú Rusko za štátneho sponzora terorizmu, sa neustále rozrastá. Rozhodnutia o tom už prijali parlamenty Litvy, Lotyšska, Estónska, Poľska a Českej republiky. PACE tiež uznalo režim v Rusku za teroristický.

Na rade je Európsky parlament, ktorý budúci týždeň posúdi uznesenie o uznaní Ruska ako teroristického štátu. 17. novembra vyšlo najavo, že text rezolúcie uznávajúcej Ruskú federáciu ako štátneho sponzora terorizmu už bol dohodnutý.

Uznanie Ruska ako teroristickej krajiny Európskym parlamentom povedie k jeho ekonomickému vyčerpaniu, skomplikovaniu možností dodávok tovaru s dvojakým účelom cez tretie krajiny na obnovu materiálnej základne ruskej armády. Takýto krok urýchli víťazstvo kolektívneho Západu nad ruským imperializmom.

Čoskoro ostanú medzi ruskými spojencami len Severná Kórea, Irán a niektoré zaostalé africké krajiny. Pre vyspelé civilizované krajiny bude Putinovo Rusko iba nebezpečným teroristickým štátom, ktorý môže svet vydierať iba jadrovými zbraňami, potravinami a zdrojmi energie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com