Komentáre

Uzavretá obloha Ukrajiny je zárukou bezpečnosti Európy

Rusko posledný mesiac takmer každý týždeň terorizuje Ukrajinu masívnymi raketovými útokmi. Napriek tomu, že sily protivzdušnej obrany Ukrajiny preukazujú úžasné štatistiky zostrelenia rakiet, malá časť z nich stále dosahuje svoje ciele.

Počas hromadného raketového útoku na Ukrajinu 15. novembra sa Rusko prekonalo v tom najhoršom zmysle slova vypustením asi 100 rakiet na ukrajinské mestá a jedna z nich, či už úmyselne alebo náhodne, skončila na poľskom území. V dôsledku príletu ruskej rakety zahynuli dvaja ľudia. Účasť Ruska na tejto tragédii je viac než zrejmá: počnúc tým, že ak by na Ukrajine nebola vojna, ktorú Rusko začalo, tento hrozný incident by sa nestal a končiac ďalšími bludnými výhovorkami, ktoré ruská strana predložila v prvých hodinách po tragédii údajne išlo o výbuch obilného prachu. Tu je len obrovský lievik v zemi, ktorý naznačuje, že to vôbec nebol prach, ktorý vybuchol.

Ale, žiaľ, táto situácia bola len otázkou času. Vzhľadom na to, že Rusko používa zastarané rakety, ktorých presnosť nie je príliš vysoká, odpaľuje ich desiatky, a to aj v pohraničných oblastiach, ktoré priamo susedia s krajinami EÚ a NATO. Ruský raketový útok na územie Poľska bol s najväčšou pravdepodobnosťou nehodou, no jedno je isté: tento incident nemožno ignorovať. V opačnom prípade môže problém, ktorý už postihol Poľsko, postihnúť aj ďalšie východné regióny krajín susediacich s Ukrajinou, vrátane Slovenska.

Každý mohutný raketový útok na Ukrajinu je hrozbou pre susedné krajiny, kam môžu zasiahnuť aj ruské rakety. Ak Rusko teraz nepochopí, že takéto incidenty sú neprijateľné a trestateľné, takéto situácie sa môžu v budúcnosti opakovať a je možné, že v určitom bode to už nebude nehoda. V Rusku sa netaja zámermi podkopať mier a stabilitu v Európe, čo stojí len za slová Putinovho propagandistu Simonjana, že „Poľsko má konečne svoj vlastný región Belgorod“.

Rusko ohrozuje Európu a to sa, žiaľ, už prejavuje na jasnom príklade, ako aj to, že kvalita a kvantita zbraní Ukrajiny priamo zaručuje európsku bezpečnosť, stabilitu a mier. Sily protivzdušnej obrany Ukrajiny pomocou systémov NASAMS zostrelia 10 z 10 rakiet, pričom pri zastaranejších systémoch je miera zostrelenia tiež vysoká, ale nie stopercentná.

V predvečer a počas zimy bude Rusko pokračovať v teroristickom ostreľovaní kritickej infraštruktúry Ukrajiny v snahe pripraviť Ukrajincov o svetlo, vodu, teplo a komunikáciu. S najväčšou pravdepodobnosťou budú tieto útoky masívne, čo znamená, že Ukrajina teraz potrebuje viac systémov protivzdušnej obrany na ochranu svojich kritických zariadení a svojich európskych susedov pred možnými raketovými útokmi ruských teroristov.

Dodávky zbraní na Ukrajinu skutočne zaisťujú bezpečnosť v Európe. Efektívna obrana a obloha Ukrajiny uzavretá pred nepriateľskými útokmi je kľúčom k tichému a pokojnému životu pre každú európsku rodinu, najmä vo východných regiónoch susedných krajín. A práve presun moderných systémov PVO a protiraketovej obrany na Ukrajinu, ako aj posilnenie protivzdušnej obrany východných hraníc Slovenska pomôže udržať bezpečnosť.

Autor: Radim Vesely

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com