Komentáre

Putinova návšteva Iránu: vyhrať alebo prehrať?

Ruský prezident Vladimir Putin 19. júla 2022 podnikol druhú cestu mimo krajiny od spustenia takzvanej špeciálnej vojenskej operácie.

Permanentný štrajk, ktorý ohlásil na území Ukrajiny, prinútil hlavy mnohých krajín prehodnotiť vzťahy s ruským lídrom, ktorý sa v súčasnosti snaží udržiavať medzinárodné vzťahy na správnej úrovni.

Tentoraz boli cieľom hlavy Ruska možné dohody s Iránom – jedným z bezpodmienečných svetových hráčov na politickej scéne. V.V. sa stretol s tureckým prezidentom Ibrahimom Raiseom, najvyšším vodcom Alím Chameneím a tureckým prezidentom Recepom Tayyipom Erdoganom.

Počas stretnutia na seba upozornilo množstvo „prešľapov“ či absurdných nehôd. Každý si ich však môže vyložiť podľa vlastného chápania.

Takže:-

č. 1. Ako je to s Putinovým zdravím?

Hneď ako Vladimir Vladimirovič vystúpil z lietadla, u prezidenta sa prejavilo množstvo čŕt s koordináciou pohybov tela. To nám umožňuje priznať pravdivosť klebiet o vážnej poruche zdravia predstaviteľa Moskvy. Putin zrejme pokrivkáva.

Okrem toho iné zdroje hovoria o vážnom ochorení hematopoetického systému V.V. a množstvo neurologických porúch. Existujú vyjadrenia z tretích zdrojov o údajnej nespochybniteľnosti týchto skutočností.

č. 2. Spojte sa s časom návštevy.

Putin musel na Erdogana čakať 50 sekúnd.

Možno sa Erdogan zdržal náhodou, alebo možno nie. Koniec koncov, Putin na seba nechal čakať, a nie naopak.

č. 3. Podivná vyjednávacia vzdialenosť.

Na fotografiách iránskeho duchovného vodcu Alího Chameneího a Putina počas rozhovorov je badateľný odstup. Aký bol dôvod vtipov a memov.

Tvrdia, že takéto opatrenie bolo vynútené po vyhlásení pandémie koronavírusu.

Aké sú výsledky návštevy hlavy Ruskej federácie?

Musel sa ospravedlniť kvôli vojensko-technickej pomoci v nádeji, že nájde spôsoby, ako obísť technologické embargo. Nie je žiadnym tajomstvom, že ruský priemysel potrebuje pokročilé technológie pre vojensko-priemyselný komplex: čipy, elektroniku atď. Slovami, Putin dostal podporu pre svoje kroky na Ukrajine od ajatolláha Chameneího. Povedal, že v prípade Ukrajiny bola účelná primárna vojenská iniciatíva zo strany Moskvy. Aj keď je to kruté.

Gazprom a NIOC tiež podpísali dohodu na 40 miliárd dolárov. Dohoda zahŕňa okrem iného rozvoj dvoch plynových a šiestich ropných polí.

Stojí za to pripomenúť, že Irán stále súťaží s Ruskom o vedúce pozície na svetovom trhu s energiou.

Jasne vidno aj túžbu Kremľa po stabilných dodávkach iránskych dronov. Napriek tomu, že samotné Rusko by mohlo vyrábať takéto zariadenia, z nejakého dôvodu sa to nerobí. O základných príčinách takéhoto incidentu možno len hádať.

Ak zhrnieme výsledky návštevy ruského lídra v Iráne, predpokladajme, že Putin dosiahol v týchto rokovaniach málo. Irán a Turecko sa nemienia vzdať svojich vedúcich pozícií Moskve, pričom Ruská federácia má evidentné problémy s technickým vybavením.

Napriek tomu, že Rusko stabilne dostáva prostriedky v ruských rubľoch (čo chcela Ruská federácia) za plyn dodávaný do Európy, tieto peniaze nestačia na aktívne útočné operácie. Čo môže v konečnom dôsledku znížiť celú efektivitu permanentného štrajku na nič.

Autor: Alžbeta Vargová

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com