Slovensko

Politici intenzívne riešia paragraf 363, upravia ho? Zemanová: Sú viaceré alternatívy

Strany vládnej koalície sa zatiaľ nedohodli na úprave paragrafu 363 Trestného poriadku. O jeho podobe ešte budú diskutovať.

Po rokovaní koaličnej rady to pre agentúru SITA povedala predsedníčka poslaneckého klubu strany Sloboda a Solidarita (SaS) Anna Zemanová.

„Sú viaceré alternatívy, ktoré by mali prejsť širšou diskusiou,“ uviedla Zemanová. Vládni politici paragraf 363 intenzívne riešia odvtedy, čo generálna prokuratúra na základe tohto ustanovenia zrušila obvinenie finančníkovi Jaroslavovi Haščákovi alebo exriaditeľovi Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimírovi Pčolinskému.

Zemanová povedala, že bodov, ktoré riešila koaličná rada, bolo veľa a niektoré návrhy „sú dramatickejšie prezentované“. Odmietla však, že by bola na stole téma otvárania koaličnej dohody. „Fungujeme v pôvodnom zložení. Máme iné problémy, ako sa rýpať v koaličnej zmluve,“ poznamenala. Koalícia sa napríklad zaoberala prepojením diaľnice D1 a D4. „Dohodli sme sa na viacerých pracovných stretnutiach na úrovni koaličných partnerov,“ poznamenala šéfka klubu SaS.

Podľa Zemanovej sa koalícia dohodla na otvorení mimoriadnej schôdze parlamentu, na ktorej sa z iniciatívy opozície budú poslanci venovať sociálnym dopadom rastu cien elektriny, plynu a tepla pre domácnosti v budúcom roku. Poslanci budú rokovať tiež o ohrození príjmov štátu v súvislosti s otvorením prevádzky medzinárodného plynovodu Nord Stream 2. „Schôdza sa otvorí, príde minister hospodárstva Richard Sulík. Má záujem vystúpiť,“ podotkoa Zemanová. Podľa nej je ponuka, aby sa tieto témy otvorili na hospodárskom výbore, kde je priestor na odbornú diskusiu.

Zdroj: https://www.cas.sk/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com