Svet

Vladimir Putin zložil prezidentský sľub: Záverečná VETA, ktorá môže ovplyvniť celý svet!

Vladimir Putin zložil v utorok v Moskve prezidentský sľub a ujal sa svojho piateho funkčného obdobia na čele Ruskej federácie. Vo funkcii bude šesť rokov – do 7. mája 2030. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Inaugurácia sa konala v Kremli za účasti tisícov hostí, medzi ktorými boli poslanci Federálneho zhromaždenia, ale aj účastníci tzv. špeciálnej vojenskej operácie, za ktorú sa v Rusku označuje vojna rozpútaná voči Ukrajine.

Putin vo svojom príhovore vytýčil hlavné ciele svojho pôsobenia na poste hlavy štátu, pričom uviedol, že prioritou budú predovšetkým záujmy a bezpečnosť ruského národa, zachovanie jeho hodnôt a tradícií.

Je potrebné zabezpečiť spoľahlivú kontinuitu vo vývoji Ruska na ďalšie desaťročia, vyhlásil tiež Putin v príhovore. Uviedol, že Rusko neodmieta dialóg o bezpečnosti a strategickej stabilite so Západom. Dodal, že od Západu závisí, či chce hľadať cestu k spolupráci. Podľa Putina dialóg môže nastať len na základe princípu rovnosti.

Putin ukončil svoju inauguračnú reč slovami: “Spolu zvíťazíme.” Na rozdiel od minulých inaugurácií sa na terajšej zúčastnilo menej diplomatov: Spojené štáty americké a mnoho ďalších západných krajín ju bojkotovali vzhľadom na vojnu Ruska na Ukrajine.

Zdroj: cas.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com