Slovensko

Andrej Danko sa dostal do sporu s moderátorom Makarom: Padne vám to tu na hlavu

Danko odmietol, že by vláde išlo o ovládnutie RTVS. Dôvodom na zmeny je vraj ekonomika.

Napriek tomu, že moderátor relácie O 5 minút 12 Marek Makara sa snažil v relácií otvárať viacero tém, jedna sa vždy vracala – zmena zákona o RTVS. Dialo sa tak aj preto, lebo jedným z hostí bol predseda SNS Andrej Danko. Práve jeho strana prišla s ideou schváliť nový zákon a pretransformovať inštitúciu na Slovenský rozhlas a televíziu.

Práve tento cieľ vyvolal nevôľu nemalej časti zamestnancov RTVS, ktorí sa proti zmenám otvorene postavili. Progresívne Slovensko vo štvrtok 2. mája zorganizovalo v Bratislave zhromaždenie na podporu verejnoprávneho vysielateľa.

Makara s Dankom sa tak viackrát v priebehu relácie dostali do emóciami nabitej výmeny. „Táto televízia je prezamestnaná, robí tu štyrikrát viac ľudí ako v Markíze. Zarábate na reklame šesť miliónov, Markíza zarába na reklame 100 miliónov,” hovoril Danko zvýšeným hlasom, keď mu Makara vysvetľoval, že inštitúcia je dlhodobo podfinancovaná.

Práve preto chce vraj koalícia dosiahnuť, aby verejnoprávny vysielateľ mohol získať z reklamy aspoň 30 miliónov eur. Inštitúcii vyčítal, že jej unikajú športové prenosy a všetko končí v súkromnej sfére.

Makara Dankovi v tomto kontexte pripomenul, že minister hospodárstva za SNS Tomáš Taraba už dnes vyčíta RTVS, že sa stierajú rozdiely medzi verejnoprávnym vysielateľom a komerčnými stanicami. Možnosť získať ešte väčší priestor na reklamu by tak podľa neho zrejme išiel práve v tejto línii.

Danko odmietol, že by vláde išlo o ovládnutie RTVS. Dôvodom na zmeny je vraj ekonomika. „Vy to tu demagogizujete. Jedného dňa vám to tu všetko padne na hlavu,” vyjadril sa predseda národniarov. Zmenou zákona a transformáciou na STVR sa však koalícii zároveň otvorí možnosť vymeniť aktuálne vedenie na čele s Ľubošom Machajom.

Napriek protestom Danko skonštatoval, že koalícia je vo veci zmeny zákona jednotná.

Zdroj: https://www.aktuality.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com