Svet

Dubaj zasiahli najsilnejšie dažde za posledných 75 rokov: Chaosu a katastrofe čelia aj uviaznutí Slováci!

Vyhľadávané letovisko postihli obrovské záplavy!

V Dubaji spadlo za jediný deň množstvo zrážok, ktoré za normálnych okolností zodpovedá ročnému priemeru. Podľa štátnej agentúry WAM tak ide o najsilnejšie dažde za najmenej 75 rokov. Desivé zábery, ktoré prostredníctvom sociálnych sietí obleteli celý svet, pripomínajú apokalyptickú katastrofu.

Spojené arabské emiráty sa ocitli v kritickej situácii, keď v utorok 16. 4. do 16.00 hod. miestneho času spadlo takmer 12 centimetrov zrážok. Na záberoch z letiska bolo vidieť cestujúcich, ktorí spali na zemi a čakali na odlet z krajiny po tom, ako boli desiatky letov kvôli prívalovým dažďom zastavené. Na dubajskom letisku počas prívalových dažďov uviazol aj čitateľ Peter L., ktorý redakciu Nového Času kontaktoval s tým, že na letisku vládne veľký chaos a nikto nepodáva žiadne informácie.

Ich let do Viedne, na ktorý mali prestúpiť, zrušili a náhradný let neustále presúvali. Ďalší čitateľ Peter P., ktorý v Dubaji dovolenkuje spolu s rodinou, uviedol, že letovisko zasiahli dve veľké búrky: „Najprv prišla prvá búrka, ktorá prestala okolo 19.00 hod. večer a okolo 21.30 hod. prišla druhá vlna, keď pršalo celú noc až do rána.“ Ako dodal, pri pohľade z hotela je po jeho pravici stále veľké jazero vody uprostred púšte. Vplyvom bleskových záplav prišiel v SAE o život jeden človek. Osemnásť ľudí kvôli dažďom v nedeľu zomrelo v Ománe.

Zdroj: cas.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com