Slovensko

Slovensko už čoskoro zasiahne dramatická ZMENA: Príde aj to, v čo už nikto nedúfal

Slováci si v nedeľu užili najteplejší deň v tomto roku. Avšak s horúčavami sa môžu rovno aj rozlúčiť, na Slovensko totižto dorazí radikálna zmena počasia.

Zima ešte nepovedala posledné slovo a vráti sa v plnej paráde. Nedeľa všetkých prekvapila, keďže v niektorých častiach Slovenska namerali až 28 °C, čo je v tomto období vskutku nezvyčajné. Avšak takéto počasie už od nového týždňa definitívne skončí a zmena bude mimoriadne výrazná, informuje portál iMeteo.

Počas pondelka k nám dorazí výrazný studený front, ktorý bude postupovať cez Slovensko. Ten so sebou prinesie búrky a výdatné zrážky. Ochladzovať sa začne postupne od severozápadu a už v utorok na našom území pocítime výrazne ochladenie. Hoci v pondelok môžeme očakávať 20 až 26 °C, na druhý deň teplota klesne až o zhruba 15 °C. Maximálne teploty sa budú v utorok pohybovať len od 6 do 15 °C.

Prísť by mal aj sneh

Prvá mrazivá noc čaká sever Slovenska už v noci na stredu. Od štvrtka by už malo postupne mrznúť na väčšine nášho územia a to vrátane nižších polôh. Klesať budú aj nočné teploty, ktoré sa dostanú hlboko pod bod mrazu. Okrem mrazov sa príde aj sneženie, ktoré sa vráti na naše hory. Avšak vo štvrtok môže nasnežiť aj v mestách a v obciach severného Slovenska.

Zdroj: https://www.cas.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com