Slovensko

Slovensko podporuje integráciu Ukrajiny. Fico v dokumente poprel sám seba

Premiér Robert Fico podpísal za Slovenskú republiku s Ukrajinou vo štvrtok dokument s takým obsahom, aký by bol pre Smer ešte na jeseň pred parlamentnými voľbami neprijateľný.

Vláda sa totiž na spoločnom rokovaní s ukrajinským premiérom a ministrami rozhodla podporiť “integráciu Ukrajiny do európskych a euro-atlantických komunít”. Vstup Ukrajiny do NATO pritom doteraz Fico odmietal.

Slovenská vláda podľa neho považuje ruskú vojnu proti Ukrajine za nevyprovokovanú, rešpektuje územnú celistvosť Ukrajiny a neuznáva ruskú anexiu ukrajinských území.

Aj ďalšie základné obsahové body spoločného vyhlásenia slovenského premiéra Roberta Fica a ukrajinského premiéra Denysa Šmyhaľa sú v rozpore s mnohými doterajšími vyjadreniami slovenskej strany.

Fico je známy vyjadreniami o falošnom démonizovaní Vladimira Putina a požiadavky, aby Rusko vrátilo obsadené územia, označil za nerealistické.

Pozreli sme sa na to, v čom aktuálne vyhlásenie, ktoré obaja premiéri podpísali v Michalovciach, odporuje doterajším postojom slovenského premiéra.

Slovensko podporuje integráciu Ukrajiny

Slovenská republika podporuje zvrchovanosť a územnú celistvosť Ukrajiny a rešpektuje jej právo slobodne sa rozhodnúť o vlastnej bezpečnosti vrátane plnohodnotného členstva európskych a euro-atlantických komunít, uvádza sa hneď na prvej strane dokumentu, ktorý má titul “Plán spoločných akcií medzi Ukrajinou a Slovenskou republikou (Roadmap for joint actions between Ukraine and the Slovak Republic).

Zdroj: sme.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com