Slovensko

Prezidentské voľby vyhral Pellegrini. Toto vám nezabudnem, odkázal Korčok (online)

V sobotu sme si v 2. kole prezidentských volieb vybrali novú hlavu štátu. K urnám malo právo prísť približne 4,3 milióna občanov SR s trvalým pobytom na Slovensku, pričom oproti prvému kolu volieb získalo volebné právo aj ďalších 2,2 tisíca prvovoličov.

Vo väčšine z 5 938 volebných miestností sa hlasovalo od 07:00 do 22:00 a na výber boli – občiansky kandidát Ivan Korčok a predseda parlamentu a líder strany Hlas-SD Petrom Pellegrinim.

Moratórium sa predĺžilo o päť minút. Ako pre médiá potvrdila Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán, dôvodom bolo, že v obci Bystrany v okrese Spišská Nová Ves a v jednom z okrskov v Novom meste nad Váhom sa ráno členovia komisie nemohli dostať do volebnej miestnosti.

Volebné centrály oboch kandidátov

Priebeh volieb bol štandardný a pokojný, ale z volebnej miestnosti v Kolárove evidovali jednu bizarnosť. Konkrétne členka miestnej okrskovej volebnej komisie hlasovala aj za svoju dcéru.

Prezidentské voľby na Slovensku 2024

  • online (minúta po minúte)

3:30 Online prenos (minúta po minúte) z priebehu prezidentských volieb sme ukončili. Ďakujeme vám za pozornosť a počas nedele vám prinesieme reakcie politikov, politológov, komentáre a ďalšie aktuálne informácie v súvislosti s výsledkami prezidentských volieb na Slovensku.

Zdroj: https://sita.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com