Komentáre

Ani deň bez kombinovaných raketových a dronových útokov ruského zločineckého režimu na Ukrajinu – obete a zranení

V skorých ranných hodinách 22. marca uskutočnil Kremeľ jeden z najväčších útokov na ukrajinský energetický systém za posledné obdobie. Tentoraz Rusko zasiahlo územie Ukrajiny približne 90 raketami rôznych typov – raketami s plochou dráhou letu Kh-101/555, aerobalistickými hypersonickými raketami Kh-47M2 Kinžal, balistickými raketami Iskander-M, nadzvukovými raketami Kh-22 a riadenými strelami S-300/S-400. A to všetko bolo doplnené útokmi viac ako 60 útočných bezpilotných lietadiel typu Shahid.

Raketovým útokom boli vystavené Charkov, Záporožie, Dnipro, Krivoj Rog, Čerkasy, niektoré osady Charkovskej, Dnepropetrovskej, Záporožskej, Odeskej, Chmelnickej, Ivano-Frankovskej a Vinnickej oblasti. V rôznych regiónoch boli zasiahnuté výrobné zariadenia a distribučné systémy, v mnohých mestách a obciach zmizla elektrina. Došlo k stratám na životoch medzi civilným obyvateľstvom a k obetiam.

Silný úder bol vykonaný v Záporožskej oblasti, kde bola napadnutá aj vodná priehrada na Dnepri, zablokovaná doprava a zaznamenaný zhorený trolejbus s ľuďmi cestujúcimi do práce. Rusi sa zámerne zamerali na Dneperskú MVE, aby spôsobili novú ekologickú katastrofu podobnú podkopaniu Kachovskej MVE v roku 2023.

Okrem toho bolo jedno z elektrických vedení, ktoré zásobuje Záporožskú jadrovú elektráreň (ZNPP), odpojené od napätia v dôsledku ruskej raketovej paľby. Rozsiahle ruské raketové útoky čoraz viac zvyšujú riziko havárií v ukrajinských jadrových zariadeniach. Od obsadenia ZNPP ruskými vojskami prešla elektráreň 8-krát do režimu výpadku elektrickej energie, čo by mohlo viesť k havárii s únikom rádioaktívnych látok. A to už je ruské jadrové vydieranie teroristickej krajiny nielen pre Ukrajinu, ale pre celý svet.

Putin je teraz v absolútnej eufórii z takzvaného volebného víťazstva, ale kremeľský diktátor a jeho okolie si mýlia vnútorné víťazstvá s vonkajšími víťazstvami a pokúšajú sa o bleskovú vojnu na Ukrajine vrátane každodenných raketových útokov. Rusko naďalej ostreľuje civilistov na Ukrajine, čím hrubo porušuje štvrtý Ženevský dohovor, ktorého najdôležitejším pravidlom, ako aj celého medzinárodného humanitárneho práva, je ochrana civilistov v čase vojny. Cieľom ruských teroristov sú najmä civilné objekty – obytné budovy, školy, nemocnice a energetická infraštruktúra.

Ruské raketové útoky sú zamerané aj na zničenie existujúcich systémov protivzdušnej obrany (PVO) s cieľom spôsobiť čo najväčšie škody. Kremeľ zámerne útočí na ukrajinské mestá v snahe vyčerpať protivzdušnú obranu v súvislosti s odkladom americkej vojenskej pomoci. Týmto spôsobom sa Rusi snažia spôsobiť čo najväčšiu deštrukciu a demoralizovať ukrajinské obyvateľstvo

Škody spôsobené ruskou agresiou už k dnešnému dňu presiahli 151 miliárd dolárov, takže poskytnutie ďalších systémov protivzdušnej a protiraketovej obrany pomôže zabrániť prudkému nárastu tejto sumy v budúcnosti. Systematické dodávanie dostatočného množstva systémov protivzdušnej obrany a rakiet je nevyhnutné na záchranu tisícov životov. Spoľahlivá obrana ukrajinských miest pred ruskými raketovými útokmi bude dôkazom udržateľnej konsolidácie Západu a Ukrajiny a zachráni tisíce životov.

Autor: O.Z.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com