Slovensko

Počasie poriadne potrápilo Slovensko: Krúpy, záplavy, zničené domy! Na týchto miestach zanechalo veľké škody

Zbesilé počasie sa opäť ozvalo! Hoci sa blížime ku koncu mája, počasie na Slovensku sa správa dokonale aprílovo. Po nekonečných lejakoch prišlo mimoriadne teplo, no len nakrátko. V priebehu včerajška sa počasie zmenilo doslova v priebehu pár hodín.

Z teplôt, ktoré na niektorých miestach pripomínali leto, začalo nečakane hrmieť a liať. V Senici a okolí bojovali so zatopenými cestami, na strede Slovenska zase ratovali ľudia svoje domy a záhrady. Silná búrka v obci Kokava nad Rimavicou v Poltárskom okrese spôsobila v utorok popoludní povodeň.

Podľa starostu obce Jána Chromeka zranenia obyvateľov ani úmrtia zatiaľ neevidujú. Voda sa vyliala na cestu, pričom najhoršia situácia bola v miestnych častiach Kyseľovo a Vlkovo. „Je to najhoršia povodeň po tej, ktorá bola v roku 2011,“ povedal.

Objasnil, že o škodách bude vedieť informovať neskôr. Ako ďalej uviedol, na mieste boli aj dobrovoľní hasiči. Samospráva občanov vyzýva, aby v súvislosti s mimoriadnou udalosťou v Kokave nad Rimavicou vzniknuté škody nahlásili na obecnom úrade. Peklo zažívali aj v Senici.

Z dôvodu búrky boli zaplavené niektoré úseky cesty II/500 Senica – Kunov, ale aj v okolí obce Sobotište. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave na sociálnej sieti. V mestskej časti Senice Kunov bol nahlásený aj vytopený rodinný dom. V oblasti Vrchdobroč pri Detvianskej Hute sa lokálne vyskytlo krupobitie. Krúpy padali aj v hlavnom meste.

Zdroj: https://www.cas.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com