Svet

Boj za každú cenu? Takto to vyzerá v ukrajinskom pekle: Hrôza, čo skúšajú Vagnerovci

Situácia v Bachmute je naďalej zložitá, ukrajinskí obrancovia však odrážajú všetky útoky Rusov, ktorí sa snažia dobyť mesto na východe krajiny. Uviedol to veliteľ ukrajinských pozemných síl Oleksandr Syrskyj.

“Situácia v okolí Bachmutu zostáva zložitá. Útočné jednotky Vagnerovej skupiny postupujú z viacerých smerov, snažia sa prelomiť našu obranu a postúpiť do centrálnej časti mesta,” citovala Syrského ukrajinská mediálna platforma Military Media Center. “Všetky pokusy nepriateľa o dobytie mesta sú odrážané delostrelectvom, tankmi a ďalšími palebnými prostriedkami. Obrana pevnosti pokračuje!” dodal.

Bachmut je v súčasnosti jedným z ohnísk vojny na Ukrajine a odohrávajú sa tam jedny z najťažších bojov konfliktu, ktorý Moskva rozpútala pred vyše rokom. Objavujú sa správy o mnohých padlých či ranených na oboch stranách. Ruské jednotky v uplynulých týždňoch postúpili severne aj južne od mesta a hrozí v ňom obkľúčiť ukrajinských obrancov.

Kancelária prezidenta Volodymyra Zelenského minulý týždeň oznámila, že Syrskyj aj náčelník generálneho štábu Valerij Zalužnyj súhlasili, aby obrana Bachmutu pokračovala. Syrskyj v uplynulých dňoch obliehané mesto v Doneckej oblasti opakovane navštívil, aby sa na mieste presvedčil o situácii.

Vyhlásenie jednotlivých strán konfliktu nie je možné vo vojnových podmienkach bezprostredne overiť z nezávislých zdrojov.

Zdroj: https://www.cas.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com