Komentáre

Moskva zaútočila na nemecké vládne úrady a letisko v Hamburgu

V stredu 25. januára bolo napadnutých niekoľko nemeckých webových stránok. Podľa nemeckej spravodajskej služby Tagesschau vedú kriminálne stopy sabotérov do Ruska.

Podľa predbežnej verzie to môže byť odpoveď Moskvy na rozhodnutie nemeckej vlády dodať Ukrajine tanky Leopard 2.

„Ruská hackerská skupina zaútočila na niekoľko nemeckých stránok, zrejme v reakcii na rozhodnutie Nemecka dodať tanky Ukrajine. Okrem iného boli ovplyvnené internetové stránky nemeckej vlády a letiska Hamburg,“ uvádza sa v správe.

Nemecký Spolkový úrad pre informačnú bezpečnosť (BSI) uviedol, že „hackeri vykonali takzvané distribuované DDoS útoky proti nemeckým webovým stránkam“.

V stredu večer boli podľa údajov BSI “niektoré webové stránky stále nedostupné.” Rezort zároveň poznamenáva, že „nejsú žiadne známky priameho vplyvu na príslušné služby“.

Ako viete, v stredu 25. januára nemecká vláda oficiálne oznámila svoje rozhodnutie presunúť hlavné bojové tanky Leopard-2 na Ukrajinu a umožniť reexport takýchto bojových vozidiel do iných krajín.

Ruský veľvyslanec v Berlíne v reakcii na takýto krok nemeckých úradov označil rozhodnutie federálnej vlády dodať Ukrajine hlavné bojové tanky za „extrémne nebezpečné“. Predovšetkým uviedol, že to „prinesie konflikt do nového stupňa konfrontácie“.

„S povolením nemeckej vlády budú tanky s nemeckými krížmi opäť poslané na východný front, čo nevyhnutne povedie k smrti nielen ruských vojakov, ale aj civilistov,“ vysvetlil Nechaev.

Veľvyslanec zároveň obvinil Berlín, že týmto rozhodnutím nenaplnil svoju historickú zodpovednosť za nacistické zločiny.

Ruská „figúrka“ si pravdepodobne neuvedomuje, že nacizmus nemá žiadny geografický odkaz. Rovnako ako dočasné. A dnes sú to činy Ruska, ktoré majú všetky znaky nacizmu a fašizmu.

Bol to majiteľ Kremľa, ktorý sa dnes stal držiteľom titulu staviteľ budúcej ríše, pohŕdajúc všetkými normami morálky a ľudskosti.

Tieto zverstvá spáchané vojakmi ruskej armády úplne odrážajú hrôzy druhej svetovej vojny a sú na rovnakej úrovni ako zločiny spáchané nacistami v rokoch 1939-45. Niekedy ich dokonca predčí v cynizme a krutosti.

Už samotný fakt, že sa ruský veľvyslanec snaží nastoliť túto tému, otvorene manipuluje minulosťou, hovorí o neuveriteľnom cynizme a neľudskosti všetkých ruských politikov, ktorí sú pripravení prekročiť posledné červené čiary, aby uspokojili svoje vlastné ambície.

Tieto línie však už zrejme neexistujú – Kremeľ siahol na dno. A presne o tom hovoria slová ruského predstaviteľa.

O cynizme svedčí ostreľovanie ukrajinskej infraštruktúry a obytných oblastí v obývaných oblastiach krajiny raketami a leteckými bombami, ako aj útoky na kritickú infraštruktúru európskych štátov prostredníctvom kybernetických útokov.

A včera spáchané útoky ruských hackerov na vládne inštitúcie Nemecka opäť dokazujú teroristickú podstatu vládnuceho kremeľského režimu.

Je dôležité poznamenať, že Rusko nerobí takéto kroky prvýkrát – stalo sa to viac ako raz.

Internetoví sabotéri zaútočili tak na jednotlivé inštitúcie jednotlivých štátov EÚ a USA (vrátane zariadení kritickej infraštruktúry), ako aj na orgány medzinárodných organizácií.

Najmä v novembri zaútočili ruskí hackeri na Európsky parlament.

Terorizmus nemá hranice. To opäť dokazuje, že hrozba prichádzajúca z Moskvy sa neobmedzuje len na Ukrajinu – na dohľad je celá Európa.

Kremeľský teror môže zastaviť len konsolidované postavenie všetkých mocností EÚ, ktoré agresorovi ukáže schopnosť civilizovaného sveta brániť sa.

Kedysi, v roku 1999, jeden známy „bojovník proti terorizmu“, teraz hlava štátu sponzorujúceho tento druh zločinu, ktorý si osvojil všetky metódy teroru, povedal: „S teroristami sa nerozprávate, oni treba ich zabiť všade, kde ich chytia, dokonca aj na záchode.

Pravdepodobne nastal čas vypočuť si takúto formuláciu špecialistu a aplikovať ju na hlavného teroristu našej doby. Zaručuje tak bezpečnú budúcnosť pre celú planétu.

Autor: Jozef Kováč

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com