Svet

Rusko hromadí zdroje na kombinované ostreľovanie Ukrajiny raketami a UAV v blízkej budúcnosti

Ukrajina čaká na nový ďalší teror zo strany ruskej teroristickej krajiny. Existujú dôkazy, že Rusko v blízkej budúcnosti hromadí zdroje na kombinované ostreľovanie Ukrajiny raketami a UAV. Putin urobil z raketových útokov jednu zo svojich hlavných teroristických taktík a zámer zničiť civilnú a kritickú infraštruktúru ako hlavný cieľ tejto zimy.

Dôsledky ruskej vojny budú nepochybne citeľné ešte dlhé roky, pretože Rusi nielenže zabíjajú ukrajinských civilistov, ničia infraštruktúru, ale ostreľujú a mínujú poľnohospodársku infraštruktúru, znečisťujú ukrajinské územia a bránia dodávkam potravín z Ukrajiny. Putin však nie je ani zďaleka prvým diktátorom, ktorý použil teror a jedlo ako zbrane proti ukrajinskému ľudu. Spomeňme si, ako pred 90 rokmi Stalin zabil milióny Ukrajincov počas veľkého hladomoru, teraz podobnú praktiku používa jeho „učeník“ a dedič Putin a pridáva k tomu studenú genocídu. Na genocídu Ukrajincov Putin využil rozsiahlu vojenskú inváziu, po ktorej nasledovali masakry, úmyselné útoky na kritickú infraštruktúru, nerozlišujúce bombardovanie obytných štvrtí, úmyselné a systematické vytváranie život ohrozujúcich podmienok, násilie, nútené vysídlenie Ukrajincov.

Rozsah humanitárnej katastrofy a následky teroristických akcií Ruskej federácie na území Ukrajiny sa každým dňom zväčšujú a menia sa na skutočnú genocídu Ukrajincov. Ruská armáda demonštruje bezprecedentnú krutosť a cynizmus a vybavuje dokonca aj detské mučiarne na okupovaných územiach. A vojna na Ukrajine si podľa vysokého komisára OSN pre ľudské práva vyžiadala životy takmer 7000 civilistov. Skutočný počet obetí by mohol byť oveľa vyšší, pretože získavanie informácií z oblastí, kde pokračujú intenzívne boje, sa oneskoruje a mnohé správy o úmrtí sa stále overujú. Odborníci tvrdia, že len v Mariupole by počet obetí mohol dosiahnuť viac ako 20 tisíc ľudí.

Ukrajina je dnes základňou boja za slobodu a bezpečnosť celej Európy. Úplná invázia Ruskej federácie na územie Ukrajiny spôsobila ukrajinskej a svetovej ekonomike nenapraviteľné škody, desaťtisíce ľudí zomreli a milióny ľudí boli nútené opustiť svoje domovy. Počas mesiacov vojny Ruská federácia a jej jednotky zničili, zničili, poškodili, ukradli alebo zmrzačili ukrajinský majetok v hodnote stoviek miliárd dolárov. Vzhľadom na pravidelné masívne nálety a útoky na energetickú infraštruktúru sa toto číslo výrazne zvyšuje zakaždým po útokoch Ruskej federácie. Teroristická krajina Ruská federácia sa stále viac snaží zničiť čo najviac dôležitých infraštruktúrnych zariadení a ešte viac zastrašiť Ukrajincov.

Zároveň ukrajinský ľud pokračuje v boji, pamätajúc na lekcie histórie a nerobí ústupky voči Rusom. Robiť to v zimných podmienkach je samozrejme ťažšie. Ale hrdinstvo Ukrajincov spolu s podporou civilizovaného sveta je schopné zastaviť ruský teror. Systémy protivzdušnej obrany pomôžu túto zimu zachrániť životy tisícov Ukrajincov, ktorými musia byť Ozbrojené sily Ukrajiny zásobované partnermi v plnom rozsahu a v čo najkratšom čase. A takéto dlho očakávané a okamžité dodávky západných zbraní Ukrajine nielen urýchlia priebeh udalostí v konfrontácii medzi demokraciou a terorom, ale zachránia aj milióny ukrajinských životov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com