Komentáre

Kremeľ sa po Zelenského návšteve v USA rozzúril. Zakharova ho nazvala menami

Kremeľ komentuje návštevu ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského v USA, ako aj ďalší balík pomoci pre Ukrajinu, napr. Systém protivzdušnej obrany Patriot. Dmitrij Peskov povedal, že toto sú dôvody na “vyostrenie” konfliktu. Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharovová zase Zelenského nazvala „synom sviňa Západu“.

Peskov: Toto vyostrí konflikt

Zelenského stredajšiu návštevu Washingtonu a informácie o ďalších dodávkach zbraní na Ukrajinu komentoval Kremeľ.

— Dodávky zbraní pokračujú, sortiment dodávaných zbraní sa rozširuje. To všetko vedie k vyostreniu konfliktu a neveští to pre Ukrajinu nič dobré, povedal hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. Dodal, že Moskva neočakáva, že Ukrajina zmení svoj postoj k mierovým rokovaniam.

Zacharova ostro o Zelenskom

Na Zelenského návštevu v Bielom dome sa odvolala aj hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharovová.

— Rozhovory vo Washingtone ukázali, že ani Ukrajina, ani Spojené štáty sa neusilujú o mier. Sú odhodlaní pokračovať v boji,“ povedala.

— Počuli ste niečo o rokovaniach, o nejakej komunikácii s Ruskom? Samozrejme, že nie. Zelenskyj verejne hovoril o našej krajine hrubým spôsobom, dodala a tiež tvrdila, že “Zelenskij zjavne nemá čo povedať” a že “byť hrubý je jediná vec, ktorú môže urobiť”. Ukrajinského prezidenta tiež nazvala „synom sviňa Západu“.

Imidžová rana pre Putina

Prezident Centra pre výskum súčasného bezpečnostného prostredia (CBWŚB) Michał Marek poznamenal, že Zelenského návšteva v USA a jeho cesta do Bachmutu boli „úderom pre Putinov obraz“.

— Rusi sa snažia pochopiť realitu tým, že sa na nás pozerajú ako na „bábky USA“. Len tak sú schopní vnímať realitu vo vzťahu k Poľsku aj Ukrajine. Návšteva Volodymyra Zelenského v USA a jeho cesta do Bachmutu je ranou pre Putinov obraz. Ukrajina má spojencov, chcú sa rozprávať so Zelenským, napísal na Twitteri.

— Putina na Západe ignorujú – „menej Zelenského už nie“… Zelenskij je „drzý“ – ide na front… Rusi nič nezmôžu (pošlú len Šojgu). Zoči-voči vlastnej slabosti zostáva radikalizácia rétoriky voči ukrajinskému prezidentovi (v ruskej a západnej informačnej sfére), dodal.

Pripravil Jozef Kováč

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com