Komentáre

Mobilizácia alebo všetko ide podľa plánu. Ďalší podvod z Kremľa

Každoročný prejav prezidenta Ruskej federácie na federálnom zhromaždení sa nekonal, napriek tomu, že je to v rozpore s ústavou štátu.

Hoci, aká je ústava pre kremeľského Fuhrera – používal ju tak často, jednoducho ako toaletný papier, že takýto postoj k Zákonu už nikoho neprekvapuje.

Namiesto toho sa Putin rozhodol zúčastniť na inej šou – predstavenstve ministerstva obrany a prečítal tam prejav.

Propagandisti z ruských médií už stihli zatrúbiť, že „Kolégium ministerstva obrany zmenilo armádu“. Samozrejme, dôraz sa kládol na prejav hlavného veliteľa.

Od osobnej účasti prezidenta Ruskej federácie na stretnutí vojenského rezortu sa očakávala senzácia, podnietili to udalosti predchádzajúcich dní.

Putin najprv v súlade so štatútom hlavného veliteľa „pracoval celý deň v centre operačnej kontroly spojenej skupiny vojsk“ (to sú tí, ktorí sa zúčastňujú vojny s Ukrajinou), čo bolo prezentovaný ako „ruský prezident navštívil aj bojovú zónu na Ukrajine“.

Moskva sa takto vyjadrila v reakcii na správy médií, že 20. decembra ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij navštívil mesto Bachmut v Doneckej oblasti, ktoré je najhorúcejším miestom na fronte.

Pravda, Zelenskij zverejnil fotografiu zo svojej cesty do Bachmutu a tiež povedal, že tam ocenil ukrajinských obrancov.

Tlačová služba prezidenta agresora však odmietla uviesť umiestnenie vojnovej zóny na Ukrajine, ktorú podľa Kremľa nedávno navštívil ich Fuhrer.

“Kremeľ nemá právo uvádzať miesto veliteľstva jednotiek zapojených do vojny proti Ukrajine, s prácou ktorých sa Putin oboznámil,” povedal Peskov.

Okrem toho hlavný veliteľ bunkra deň predtým rokoval so svojím vazalom Lukašenkom v Minsku, kde hlavnou témou bol jeho oficiálny vstup do vojny s Ukrajinou.

A celkom krátko pred zasadnutím správnej rady ministerstva obrany Peskov povedal, že Putin „vystúpi s dosť dôležitým prejavom“. Vo všeobecnosti všetci čakali na senzáciu.

Hlavnou tézou kremeľských súdnych hackov bola Putinova výzva „počúvať ruskú spoločnosť“ smerovaná veleniu armády, pretože „krajina a vláda dávajú všetko, čo armáda požaduje, a neexistujú žiadne obmedzenia financovania“.

A samozrejme, Putin spomenul čiastočnú mobilizáciu – tu začína zábava – bunker vyzval vojenské ministerstvo, aby „bolo pozorné voči všetkým civilným iniciatívam“.

„Som si istý, že ministerstvo obrany bude v neustálom dialógu s ľuďmi,“ povedal kremeľský schizofrenik.

Aký bude dialóg, vysvitlo z toho, čo povedal sám Fuhrer a šéf jeho vojenského oddelenia.

Po prvé, Kremeľ prišiel na to, ako opäť „upokojiť“ obyvateľstvo. Posielanie na zabitie na Ukrajinu sa nebude nazývať novou mobilizáciou, teraz sú to „nové pravidlá odvodu“.

A ešte jedno dôležité upresnenie, ktoré na stretnutí odznelo: „Úlohou pre rok 2023 je pokračovať vo vojne až do jej konca.“

Putin zároveň v odpovedi na otázku o „prenesení ekonomiky krajiny na vojenskú základňu“ povedal, že sa „nebude angažovať v militarizácii krajiny a militarizácii ekonomiky – to jednoducho nie je potrebné“.

Čo ruské obyvateľstvo získalo v konečnom dôsledku.

V roku 2023 bude do armády naverbovaných ďalších 350 000 ľudí (toto je len oficiálny údaj), ale nebudú to nazývať mobilizáciou – pre túto populáciu je to pokojnejšie, najmä pre tých, ktorí sú vyhnaní na porážku.

Celkový počet ruskej armády sa podľa ministra vojny musí zvýšiť na 1,5 milióna ľudí vrátane zmluvných vojakov – až na 695 tisíc ľudí.

Následne bude do armády (teda do vojny na Ukrajine) poslaných ďalších asi 350 tisíc ruských mužov.

Minister vojny Ruskej federácie zároveň navrhuje zvýšiť vek odvodu občanov z 18 na 21 rokov a hranicu – až 30 rokov. Zmluvu bude možné podpísať od prvého dňa služby.

Kremeľ v skutočnosti oznámil ďalšiu „čiastočnú“ mobilizáciu a kľúčovým zdrojom na to sú muži do 30 rokov, ktorí neslúžili.

Vzhľadom na to, že úlohou na rok 2023 je „dosiahnuť ciele“ vo vojne, ktorú rozpútal Kremeľ proti Ukrajine, výzva 350-tisíc zrejme nebude jedinou „mobilizačnou vlnou“ v roku 2023.

Kremeľský trpaslík sa však zároveň bál osobne oznámiť ďalšiu vlnu mobilizácie. Preto sa vymyslel ďalší šialený výklad, ktorý vyslovil minister vojny – zmena pravidiel brannej povinnosti.

Ale mobilizácia, nech to nazvete akokoľvek, je mobilizácia a personálne obsadenie je formalita, vec nebude obmedzená na indikovaných 350 tis.

Obyvatelia Ruska sa musia pripraviť na to, že každých šesť mesiacov úrady zmobilizujú ďalšiu dávku 300-350 tisíc ľudí.

Do akej miery je obyvateľstvo Ruskej federácie pripravené toto všetko akceptovať – ​​koniec koncov, otázkou už nie je zdražovanie spoločného bytu, absencia normálnych výrobkov alebo náhradných dielov – hovoríme o ich fyzickom zničení.

Kremeľská klika spáchala ďalší zločin na svojom obyvateľstve, keď oznámila, že ďalšia skupina mladých mužov, ktorí by sa mohli stať budúcnosťou krajiny, bude poslaná do nezmyselnej vojny.

Namiesto toho bol obyčajný Rus opísaný ako zajtrajšok – vojna o schizofrenické predstavy psychopata v bunkri.

A čo je najdôležitejšie, už z toho nemôžete utiecť – hranice sú zatvorené, vykonávajú sa „zmeny v pravidlách brannej povinnosti“.

Je možné niečo zmeniť – určite. Na to však musí každý obyvateľ Ruskej federácie začať premýšľať a zmeniť sa z obyvateľstva na občiansku spoločnosť.

Aj Európa by mala vyvodiť závery – skrytá mobilizácia, ktorú sa Kremeľ tak hlúpo snaží skrývať, jasne ukazuje, že vojna pokračuje a Moskva sa nezastaví.

Bez ohľadu na to, do akej miery schizofrenik v bunkri hovorí, že „ekonomika nemusí prejsť na vojenskú základňu“, je to lož, ako všetko, čo tvrdí Kremeľ – sú pripravení bojovať navždy.

A to znamená, že Ukrajina potrebuje podporu civilizovaného sveta, pretože dnes sú to Ukrajinci, ktorí chránia civilizáciu pred „ruským svetom“.

Podporovať ukrajinský ľud dnes znamená zabezpečiť zajtrajší mier a slobodu každého štátu v Európe a celého sveta.

Autor: Jozef Kováč

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com