Komentáre

Putin stráca kontakt s realitou a opäť sa vyhráža, že všetkých zničí

Vo štvrtok, po návrate z Kirgizska, Vladimir Putin pohrozil, že každá krajina, ktorá sa rozhodne zaútočiť na Rusko, „bude vymazaná z povrchu zemského“. „Ruské pokročilé hypersonické zbrane poskytnú Rusku rozhodnú odpoveď,“ povedal ruský prezident. Putin sa odvolal aj na slová Angely Merkelovej o dohodách z Minska a tvrdil, že jeho krajina „mala právo“ zaútočiť na Ukrajinu.

Putin o jadrovom útoku Ruska

“Rusko nemá mandát na uskutočnenie preventívneho prvého jadrového útoku, na rozdiel od Spojených štátov,” povedal Vladimir Putin.

„Ruské pokročilé hypersonické zbrane však Rusku umožnia rozhodne reagovať, ak by naň niekedy zaútočili. Každá krajina, ktorá sa odváži zaútočiť na Rusko jadrovými zbraňami, bude vyhladená, varoval ruský prezident, ktorého citovala agentúra Reuters.

“Urobili sme všetko správne”

Vladimir Putin sa vyjadril aj k vyjadreniu bývalej nemeckej kancelárky Angely Merkelovej k dohodám z Minska. Ruský prezident povedal, že je “sklamaný”. Merkelová v rozhovore pre Die Zeit povedala, že dohoda uzavretá v bieloruskom hlavnom meste v roku 2015 – po anexii Krymu a prevzatí východnej Ukrajiny – bola „pokusom poskytnúť Kyjevu čas na posilnenie“. reklama

„Urobili sme všetko správne a účastníci týchto dohôd nás oklamali. Napumpovali Ukrajinu zbraňami, povedal Putin.

Vladimir Putin nevylučuje dohodu o Ukrajine

Ruský prezident zdôraznil, že jeho krajina sa “pravdepodobne bude musieť v budúcnosti dohodnúť na Ukrajine”. Pripustil tiež, že dôvera medzi Moskvou a Západom je „takmer nulová“.

“Po vyjadrení Merkelovej už nie je jasné, ako rokovať, s kým a o akých zárukách,” povedal. Dodal, že vyjadrenia bývalej nemeckej kancelárky sú “dôkazom správnosti”, ktorú malo Rusko pri začatí útoku na Ukrajinu.

„Museli sme konať skôr. Rátali sme s mierovým riešením, povedal Vladimir Putin.

Heraščenko: Cynický bastard

Nahrávku Putinovho vyhlásenia zdieľal na Twitteri Anton Heraščenko, poradca ministra vnútra Ukrajiny.

— Putin je presvedčený, že Západ pácha genocídu a teror na Ukrajine. Západ premenil Ukrajinu na kolóniu, v priebehu rokov ju napumpoval zbraňami a zaútočil na Rusko. A Rusko zachraňuje „bratov Ukrajincov“ pred hrozným Západom, napísal. „Cynický bastard,“ dodal.

Vladimir Putin na nahrávke hovorí, že „Západ celé roky nehanebne pumpoval a využíval ukrajinské zdroje a podporoval genocídu a teror na Donbase“.

„Premenilo túto krajinu na kolóniu. Teraz Západ cynicky používa Ukrajincov ako potravu pre delá v boji proti Rusku. — Západ naďalej zásobuje Ukrajinu zbraňami a muníciou, posiela žoldnierov. To tlačí Ukrajinu na samovražednú cestu.

Pripravil Radim Vesely

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com