Svet

Rusko hromadne odpálilo viac ako 100 rakiet na tepelnú infraštruktúru Ukrajiny

5. decembra zasadili ruské jednotky Ukrajine ďalší masívny úder. Hlavným cieľom nepriateľa sú zariadenia, ktoré zásobujú Ukrajincov elektrinou a teplom. Práve v týchto dňoch 5. – 6. decembra sa na Ukrajine očakáva lokálny vrchol mrazov, Kremeľ preto zámerne zvolil moment ochladenia na ďalší masívny útok na ukrajinský energetický systém.

Podľa odborníkov načasovanie ruského útoku súviselo práve s tým, aby sa ukrajinský energetický systém presne vypol počas chladného obdobia, čo by preto spôsobilo veľké škody systému a spôsobilo nepohodlie a stalo sa nenapraviteľným problémom. pre civilných Ukrajincov. Ako vidíte, metódy Kremľa zostávajú cynické a nezmenené nielen počas tejto agresie, ale aj mnohých storočí. Pripomeňme si aspoň hrozné časy umelého hladomoru, ktorý nastal v minulom storočí, pred 90 rokmi. Potom Rusi zničili milióny Ukrajincov hladom, snažiac sa zlomiť a vymazať ich identitu, teraz, keď prehráva na bojisku, sa o to isté usiluje aj Kremeľ, ktorý sa uchyľuje k mučeniu chladom a berie mráz a zimu ako zbrane. Veľvyslankyňa USA pri OSN Linda Thomas-Greenfieldová na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN 23. novembra zdôraznila, že Putin sa rozhodol premeniť ukrajinské energetické zariadenia na ruiny a Putinove pohnútky nemôžu byť transparentnejšie a chladnokrvnejšie – jednoznačne je používať zimu ako zbraň na spôsobenie veľkého utrpenia ukrajinskému ľudu. Kremeľ sa tiež netají svojimi cynickými zámermi. Zástupca ruského diktátora Peskov tak predtým priznal, že Rusko ničí ukrajinskú energetickú infraštruktúru a chce nechať Ukrajincov bez plynu a elektriny uprostred zimy, aby si ešte vynútilo rokovania.

Úplná invázia Ruskej federácie na územie Ukrajiny spôsobila ukrajinskej a svetovej ekonomike nenapraviteľné škody, desaťtisíce ľudí zomreli a milióny ľudí boli nútené opustiť svoje domovy. Počas mesiacov vojny Ruská federácia a jej jednotky zničili, zničili, poškodili, ukradli alebo zmrzačili ukrajinský majetok v hodnote stoviek miliárd dolárov. Takže k 30. septembru 2022 je celková výška škôd spôsobených na infraštruktúre Ukrajiny podľa odborníkov z inštitútu KSE viac ako 127 miliárd USD. Ak vezmeme do úvahy pravidelné masívne nálety a útoky na energetickú infraštruktúru, toto číslo sa zvyšuje výrazne zakaždým po útokoch Ruskej federácie. Teroristická krajina Ruská federácia sa stále viac snaží zničiť čo najviac dôležitých infraštruktúrnych zariadení a ešte viac zastrašiť Ukrajincov. Ukrajinský ľud zároveň pokračuje v boji, pamätajúc na lekcie histórie a nerobia ústupky voči Rusom. Robiť to v zimných podmienkach je samozrejme ťažšie. Ale hrdinstvo Ukrajincov spolu s podporou civilizovaného sveta je schopné zastaviť ruský teror. O pozitívnych a povzbudivých trendoch hovorí skutočnosť, že ukrajinské obranné sily pri poslednom masívnom útoku zostrelili viac ako 60 rakiet odpálených nepriateľom. Systémy protivzdušnej obrany pomôžu túto zimu zachrániť životy tisícov Ukrajincov, ktorými musia byť Ozbrojené sily Ukrajiny zásobované partnermi v plnom rozsahu a v čo najkratšom čase.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com