Svet

Ukrajinské veľvyslanectvá sa stali terčom anonymných vyhrážok

Diplomatické inštitúcie Ukrajiny v zahraničí už niekoľko dní, počnúc 30. novembrom, naďalej dostávajú anonymné hrozby v obálkach: listy s výbušninami, obálky s orgánmi zvierat. Je zrejmé, že ide o novú formu teroru, ktorej hlavným účelom je zastrašovať, vyvíjať duševný a morálny nátlak na zamestnancov ukrajinských veľvyslanectiev, ako aj svetového spoločenstva s cieľom minimalizovať podporu Ukrajine.

Ruský teror nepozná hranice a morálne princípy. Koniec koncov, Rusko, ktoré prehráva na bojisku aj na diplomatickej scéne, používa akékoľvek teroristické prostriedky na zastrašenie sveta. Vydieranie je obľúbenou metódou Kremľa. Raketové, jadrové, plynové a teraz aj diplomatické – všetky prostriedky sú dobré pre Putina a jeho režim, aby nejako skryli svoje nesprávne výpočty a vyvolali rozšírený teror, pretože svet začína otvorene priznávať, že toto je Ruská federácia – teroristický štát. Víťazstvá Ukrajiny na bojiskách idú ruka v ruke s úspešnými bojmi na medzinárodnej politickej scéne. Pripomeňme si aspoň uznanie Ruska ako štátneho sponzora terorizmu v Európskom parlamente. Svetová diplomacia útokmi na energetickú infraštruktúru krajiny ukázala rýchlosť svojej reakcie a jednomyseľný postoj k teroru ukrajinského civilného obyvateľstva.

Rusko, ktoré prehralo na bojisku, sa uchyľuje k úprimne šialeným a teroristickým akciám. Koniec koncov, tí, ktorí túto operáciu vymysleli, jednoducho nemajú rozum, pretože vyrezať oči zvierat kúskami mäsa, vložiť ich do obálky, poslať na ukrajinské veľvyslanectvá a konzuláty je mimo nielen diplomatických zásad, ale aj ľudská morálka vo všeobecnosti. Teroristi sa snažia nielen zastrašiť ukrajinských diplomatov. Chcú oslabiť, zastrašiť Ukrajinu a podkopať dôležitú diplomatickú prácu na dodávkach zbraní, energetických zariadení, izolácii Ruska. Snažia sa tak zastrašiť a oslabiť medzinárodnú podporu pre Ukrajinu.

Každý deň je na Ukrajine stále viac a viac smútku spôsobeného ruskými útočníkmi, viac Ukrajincov sa stáva utečencami, civilná infraštruktúra je zničená, celé mestá a dediny sú skutočne zničené a vymazané do tla. Ruskí okupanti cieľavedome a bezohľadne pokračujú v každodennom zabíjaní civilistov a vojna v kombinácii s terorizmom bude mať strašný a dlhodobý dopad na obrovské množstvo ľudí, ktorý, žiaľ, bude pokračovať počas celého života ďalších generácií Ukrajinci. Rusko je teroristická krajina, ktorá ho všemožne podporuje a sponzoruje a vlastne zničila základy svetovej bezpečnosti. Dôkazov o tom, že Rusko spĺňa kritériá pre štatút „krajiny sponzorujúcej terorizmus“, je už viac než dosť. Samotný status krajiny sponzorujúcej terorizmus je ako stigma, ktorú nebude ľahké zmyť, pretože mechanizmus na jej zrušenie je oveľa ťažší ako zrušenie akýchkoľvek iných sankcií a obmedzení. A čím viac krajín bude uznávať činy Ruska ako genocídu a samotnú krajinu ako teroristický štát, tým viac a silnejšia bude podpora pre Ukrajinu.opakovanie takýchto útokov. Preto je potrebné spoločne zastaviť teroristu už a teraz, posilniť podporu Ukrajiny zbraňami, modernými systémami protivzdušnej obrany a protiraketovej obrany od partnerov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com