Komentáre

Mobilizovaní majú problém. Rusi dostali „neznáme ochorenie dýchacích ciest“

Ruská armáda čelí novým problémom. Mobilizovaní vojaci, ktorí sa zdržiavajú na cvičisku Elanskii, bojujú s epidémiou “neznámeho respiračného ochorenia”, uvádza nezávislý ruský portál SOTA. Je vysoká pravdepodobnosť, že medzi „mobiki“ je COVID-19.

“Mobiki” bojujú proti COVID-19

Nezávislý ruský portál SOTA informuje, že medzi zmobilizovanými Rusmi na cvičisku Elanskii, 129 km východne od Jekaterinburgu, došlo k masívnemu prepuknutiu neznámej „respiračnej choroby“. Všetko nasvedčuje tomu, že medzi vojakmi je epidémia COVID-19.

Lekári im podľa portálu nevedia pomôcť, pretože chýbajú vhodné prístroje a lieky. Preto dobrovoľníci zbierajú lieky.

Mobilizovaní sa podľa novinárov zdržiavajú v preplnených budovách, preto sú hygienické podmienky na nízkej úrovni.

Vši v ruskej armáde

Ukazuje sa, že „ochorenia dýchacích ciest“ nie sú jediným problémom Rusov mobilizovaných do armády. Ako pripomína SOTA, asi pred mesiacom bol na cvičisku Elanskii problém so zavšivaním.

“Vši ma štípu, som vyčerpaný.” Každý sa neustále škriabe. Nie je dostatok umývacích miest, pretože vojenský tábor nebol navrhnutý pre taký veľký počet ľudí, povedal jeden z vojakov, ktorého citovala tlačová služba.

Rusko sa pripravuje na novú brannú povinnosť

Nezávislý web Wiorstka s odvolaním sa na zdroje z ruských úradov – Kremeľ a Štátnu dumu – tvrdí, že prezidentova administratíva plánuje druhú vlnu “čiastočnej mobilizácie”.

Uvažovalo sa aj o všeobecnej mobilizácii, no tento scenár bol považovaný za „za súčasných podmienok nemožný“, pre vysoké náklady a problémy s vybavením už zmobilizovaných záložníkov, píše Wiorstka.

“Rozhovory (o všeobecnej mobilizácii – Wiorstek) prebehli preto, lebo si rozumieme, každý chápe, že problémy s prípravou (záložáci – Wiorstek) sa nedajú vyriešiť za pár mesiacov. Je zrejmé, že súčasné davy (mobilizované) skončia, bude treba viac ľudí a podľa našich odhadov sa tak stane ešte pred koncom zimy.

Poradca ukrajinského ministra vnútra Anton Heraščenko minulý pondelok povedal, že Rusko sa pripravuje na novú vlnu mobilizácie v januári 2023 a plán počíta s vymenovaním 500-tisíc. až 700 000 záložníci.

Autor: Jozef Kováč

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com