Komentáre

Európska odpoveď na teroristickú Moskvu

Estónsky minister zahraničných vecí Urmas Reinsalu pripravil “malý darček” pre jedného z vodcov teroristického hnutia v Ruskej federácii.

Estónsky diplomat v reakcii na provokáciu “Putinovho šéfkuchára” (známeho aj ako majiteľa PMC “Wagner”) Prigozhina povedal, že mu chce dať putá.

Reinsalu vo svojom videu zverejnenom na Twitteri uviedol, že do Haagu, ktorý tam bude čakať na Prigožina, pošle putá, aby bol zodpovedný za zločiny na Ukrajine.

„Ako sme videli, ruský žoldnier Prigožin poslal svoje krvavé kladivo do Európskeho parlamentu. Bol by som rád, keby prijal náš malý darček, ktorý ho bude čakať v Haagu,“ povedal Reinsalu a ukázal putá v puzdre.

O deň skôr majiteľ Wagnera Prigožin oznámil, že europoslancom odovzdá perlík s falošnými stopami krvi. Takto reagoval na správy o možnom uznaní jeho PMC za teroristickú organizáciu a samotný Európsky parlament, ruský terorista, bol vyhlásený za „rozpusteného“.

Takýto darček nie je náhodný, pretože perlík medzi Wagneritmi je považovaný za nástroj pomsty. A tak sa Prigogine snaží zastrašiť celý svet.

Správanie tohto subjektu však sotva niekoho prekvapí.

“Zasiahli sme, zasahujeme a budeme zasahovať – ​​opatrne a vlastným spôsobom, ako vieme,” komentoval Prigogine obvinenia proti svojim štruktúram zo zasahovania do predvolebnej kampane v USA.

Samozrejme, hrubosť je štýlom správania sa vedenia Kremľa. A hoci “Putinov kuchár” oficiálne nepatrí k vládnucej klike (väčšinou komunikuje s väzňami vo väzniciach, verbuje ich na zločiny), no zároveň je považovaný za jedného z uchádzačov o náhradu kremeľského trpaslíka.

A činy tohto subjektu, ako aj jeho prejavy, dostali dôstojné hodnotenie od civilizovaného sveta.

A tak americký Federálny úrad pre vyšetrovanie zaradil „Putinovho šéfkuchára“ na zoznam hľadaných osôb a sľúbil značnú odmenu (až 250 000 dolárov) za informácie, ktoré by mohli prispieť k zatknutiu Prigozhina.

Majiteľ Wagner PMC je podozrivý zo sprisahania s cieľom podviesť Spojené štáty, zasahovať do domácej politiky Spojených štátov a pokúsiť sa ovplyvniť prezidentské voľby.

„Prigožin bol hlavným zdrojom financovania činnosti Internet Research Agency so sídlom v Petrohrade. Vyšetrovanie sa tiež domnieva, že Prigožin riadil a schvaľoval prevádzkové aktivity spoločnosti s cieľom zasahovať do politického a volebného procesu v USA, vrátane získania priestoru pre počítačové servery v USA, vytvorenia stoviek neexistujúcich virtuálnych tvárí a použitia spreneverenej americkej identity. informácie. Účelom tejto aktivity bolo ovplyvniť mienku značného počtu Američanov s následným cieľom zasahovať do politického systému USA, najmä do prezidentských volieb v roku 2016,“ píše sa v správe zverejnenej na webovej stránke FBI.

Ministerstvo poznamenalo, že 16. februára 2018 vydal Federálny okresný súd USA vo Washingtone, DC, zatykač na Prigozhina.

Mimochodom, 250 000 dolárov je štandardná „hodnota hlavy“ sériových sexuálnych maniakov a drobných teroristov. Nuž, zrejme sa „Putinov šéfkuchár“ môže pýšiť tým, že sa zapísal do takéhoto „čestného“ zoznamu. Nezaškodilo by však zapísať aj samotného majiteľa Kremľa.

Európa sa však už uberá týmto smerom, uvedomujúc si výzvy, ktoré prichádzajú z Moskvy – 23. novembra poslanci Európskeho parlamentu uznali Rusko za štátneho sponzora terorizmu.

Samozrejme, pred nami je ešte veľa práce a treba pochopiť, že Kremeľ bude pokračovať vo svojej agresii.

Ale bez ohľadu na to, čo robí agresor, musí vedieť, že každý zločin dostane svoje hodnotenie a každý, kto ho spáchal, bude postavený pred súd.

Haag je veľmi pohostinný, preto je v prístave dostatok miesta pre každého. Haag čaká.

Autor: Radim Vesely

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com