Komentáre

Putin predviedol šou. Pozval ženy na čaj a myslí si, že sa mu to podarilo

Vladimir Putin sa stretol s matkami ruských vojakov, aby nakrútili televíznu reláciu. Ženám povedal, že zdieľa bolesť tých, ktorí prišli o svojich synov, a urobí všetko, čo bude v jeho silách, aby pomohol a podporil rodiny.

Putinova televízna relácia

Kým desiatky obyčajných matiek verejne povedali, že ich Kremeľ „vyfúkol“, Putin si sadol so starostlivo vybranou skupinou ruských žien. Na rozdiel od usadení svojich funkcionárov k slávnemu dlhému stolu sedel ruský vodca blízko svojich hostí. Na stole bol čaj, sušienky, ovocie – takto chcel ruský vodca zahrať túto udalosť propagandisticky. Vyzeral ubolene a úprimne.

Sociálne siete sú od mobilizácie plné videí mobilizovaných mužov, ktorí sa sťažujú na nedostatok základného vybavenia, zbraní či výcviku a všeobecnou správou je, že ich posielajú na front ako potravu pre delá. V reakcii na to matky a manželky vojakov po celej krajine zaznamenávajú petície adresované prezidentovi, aby sa zaoberali množstvom problémov a zabezpečili lepšie zásobovanie svojich mužov.

Putin matkám: Všetci raz zomrieme

Počas stretnutia ruský prezident prejavil cynizmus. Poradil okrem iného vyzval ženy, aby neverili všetkému, čo vidia na internete.

„Je zrejmé, že život je komplikovanejší a rozmanitejší, ako sa ukazuje na televíznych obrazovkách či dokonca na internete – nedá sa tam veriť vôbec ničomu, je tam množstvo všelijakých falzifikátov, podvodov, klamstiev,“ povedal Putin. povedali ženám, ktoré sedeli okolo veľkého oválneho stola. “Preto sme sa s vami stretli, preto som navrhol toto stretnutie, pretože som vás chcel počuť z prvej ruky,” dodal.

Potom sa vrátil Všimnite si, že v Rusku asi 30 000 ľudí zomiera pri dopravných nehodách a kvôli alkoholu. ľudí – zdôrazňuje portál RBK-Ukrajina.

– Dôležité je, že všetci sme smrteľní, všetci sme pod Bohom a jedného dňa všetci opustíme tento svet. Tomu sa nedá vyhnúť. Otázka je, ako sme žili, pokračoval.

Prezident dodal, že ruskí vojaci, ktorí bojovali proti Ukrajine a zomreli, „nešli nadarmo“, na ich „živote záležalo“.

Pozvaní boli len prokremeľskí predstavitelia

Medzi účastníkmi boli aj matky vojenských mužov, ktorí zomreli na Ukrajine, ale ako zistili novinári nezávislého vydavateľstva „Mom Objasnit“, na stretnutí v rezidencii v Novo-Ogarieve sa najskôr zúčastnili predstavitelia štátu, radní z hl. vládnucej strany Jednotné Rusko a významných predstaviteľov provládnych spoločenských organizácií. Dokonca sú uvedené mená a pozície niektorých z nich. Boli vybrané ženy s preukázanou prokremeľskou povesťou, ktoré by ruskému prezidentovi nenapadli v otázke vojny.

Aktivisti Rady mobilizovaných matiek a manželiek ubezpečili, že k Putinovi neboli pozvaní, a jej predsedníčka Oľga Cukanová priamo uviedla, že Putin sa rozprával len s „vreckovými matkami“.

„Vladimir Vladimirovič, si muž alebo čo?“ povedala vo videopríspevku. „Máš odvahu pozrieť sa nám do očí nie vybraným ženám a matkám, ktoré máš vo vrecku, ale skutočným [ženám] kto sem odcestoval, aby sa s tebou stretol?”

Na rokovanie neboli pozvané ani aktivistky z Výboru matiek vojakov.

Kremeľ však vie, že najlepší spôsob, ako umlčať sťažnosti ruských žien, je privítať ich, osláviť rolu matky a povedať, že prezident bude každého počúvať.

Ženy, ktorých manželia a synovia slúžia na frontoch, boli obdarované ozdobami a karafiátmi. Jeden muž čítal dlhú báseň o tom, ako budú iné krajiny ľutovať, že napomenuli ruského medveďa. Nechýbali ani spevácke a tanečné vystúpenia.

Kremeľ predpovedá, že do leta 2023 dosiahnu nezvratné straty medzi Rusmi zmobilizovanými pre vojnu proti Ukrajine 100-tisíc. ľudí, píše v piatok ruský portál Valžnye Istoria. Zdroje stránky tvrdia, že ruské úrady plánujú nahradiť mŕtvych a zranených brancami. Do jari 2023 plánuje rezort obrany pripraviť 120-tisíc brancov, ktorých možno poslať na Ukrajinu, aby doplnili straty medzi mobilizovanými.

Radim Vesely

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com