Komentáre

Historický nihilizmus kremeľskej kliky, ako ukážka absolútnej hlúposti a krvilačnosti Moskvy.

Ďalšie prebudenie sa odohralo pod kremeľskými vežami. Zástupca šéfa Bezpečnostnej rady Ruskej federácie Medvedev povedal, že Kyjev je údajne „ruské mesto“ a naznačil, že Rusko sa ho chystá dobyť.

“Tu rôzne šváby, ktoré sa rozmnožili v insektáriu v Kyjeve, neustále hrozia, že “vrátia Krym.” Niekedy je potrebné na vyjadrenia nepriateľa reagovať nielen diplomaticky alebo nejako alegoricky,“ povedal vo svojom telegramovom kanáli a opäť sa snažil všetkých presvedčiť o opodstatnenosti nárokov Moskvy na ukrajinské územia a svoje závery zakončil hrozbami eskalácie. vojna.

„Preto chcem pripomenúť nesporné fakty: Kyjev je hlavným mestom starovekej Rusi. Kyjev je veľké maloruské mesto v rámci Ruskej ríše. A nakoniec, Kyjev je len ruské mesto, kde ľudia vždy mysleli a hovorili rusky. Aby bolo všetko úplne jasné, čo a ako sa má vrátiť,“ zhrnul predstaviteľ Kremľa.

Komu je táto správa určená, nie je možné jednoznačne povedať. Koniec koncov, celý osvietený svet dobre pozná históriu a chápe, čo je Rusko.

Zverejnený príspevok je pravdepodobne určený pre ruské obyvateľstvo, vnímané vlastnými orgánmi, nič viac ako dobytok. Nedá sa povedať inak, pretože len tam môžu veriť do očí bijúcim lžiam.

Aj keď je dosť možné, že sa Medvedev rozhodol jednoducho pripomenúť verejnosti svoju existenciu a využil tento vzácny prípad na to, aby po prebudení z alkoholického opojenia vrátil svoje vedomie.

Je pravda, že podľa toho, čo je uvedené v jeho článku, otázka vedomia ruského politika vyvoláva pochybnosti. Manipulácie, ktoré Medvedev s „faktami“ vykonal, sú však pre kremeľskú propagandu absolútne typické.

Je to štýl podvodníka, ktorý berie zrejmé údaje a nenápadne k nim pridáva trochu nepravdy.

Nenápadne – podľa toho ani nerozumiete, kde vás klamú, a vnímate, čo bolo povedané v nominálnej hodnote. Týmto spôsobom vás podvodník núti skontrolovať si príbehy, ktoré ponúka, a stanú sa pre vás „tvrdými faktami“.

Pozrime sa teda, o čom píše Medvedev. Kyjev bol hlavným mestom starovekej Rusi – očividný fakt. Existuje však jedna malá nuansa – skôr, od sovietskych čias, toto obdobie ruskí historici nazývali Kyjevská Rus. A vo vedeckej literatúre a v školských učebniciach bolo práve takéto meno.

Prečo sa v dnešnom Rusku zmenil historický výklad tohto pojmu? Pochopíte to, keď sa pozriete na ďalšie „fakty“, ktoré cituje znalec histórie Medvedev, ktorý nazýva Kyjev maloruským mestom v rámci Ruskej ríše.

Práve dôraz na maloruskosť je pre Kremeľ dôležitý. Mesto je maloruské, obyvateľstvo maloruské.

Ak sa Kremľu tak páči výraz „Malé Rusko“, potom aj takí vysokopostavení „štátnici“ ako Medvedev by urobili dobre, keby sa dostali z alkoholického šialenstva častejšie a aspoň občas si prečítali knihy. A ak sa pustíte do výkladu histórie – najlepšie historického.

Takže „malé ruské“ mesto je mesto „malej Rusi“. Tento výraz pochádza od starých Grékov, ktorí nazývali „malú“ krajinu, ktorá bola kolískou tohto národa.

„Skvelé“, nazývali krajinu, ktorú neskôr kolonizovali. Práve od Grékov tieto pojmy prešli do východnej Európy.

Ak teda nakreslíme logické paralely, je jasné, že nazývajúc Kyjev maloruským mestom, Medvedev uznáva historickú prevahu Kyjeva.

Ale odkaz kremeľského podvodníka je celkom iný – naopak, snaží sa všetkými možnými spôsobmi zmenšiť význam Kyjeva. V jeho chápaní „malý“ znamená bezvýznamný.

V zásade to je to, čo ruský cárizmus robí vždy – pojem „Malé Rusko“ umelo rozšírili na ukrajinské krajiny, napriek tomu, že sami Ukrajinci tento názov nepoužívali na označenie svojej etnickej skupiny a svojho územia.

A tu nájdeme odpovede na otázky, napríklad o zmene vo výklade Ruska a prečo Moskva odstránila slovo „Kyjev“.

Predstavitelia kremeľskej kliky, ktorí sú v podstate na génovej úrovni bezvýznamní, majú obrovskú neistotu a pocit vlastnej menejcennosti.

Najmä všetky vyššie uvedené definície cítia vedľa úspešného suseda, ktorým Ukrajina pre Rusko vždy bola. To je presne to, čo môže vysvetliť beštiálnu nenávisť, ktorú majú Rusi voči Ukrajine a Ukrajincom.

Moskva sa napokon svoje počínanie na Ukrajine najskôr snažila zakryť bojom proti nacizmu, ohrozením vlastnej bezpečnosti a množstvom vymyslených príbehov.

Potom zavládla nížina ruského vojaka, ktorý svetu odhalil celú podstatu Rusa, a už sa netajili, že ju prišli na Ukrajinu zničiť.

„No dobre, žilo sa nám dobre a to stačí, teraz budete ako my,“ túto frázu Ukrajinci často počuli od „osloboditeľov“ a stala sa ilustráciou celej podstaty „ruského sveta“.

Hlavnou úlohou ruských historikov bolo vždy dokázať, že Moskva je dôležitejšia ako Kyjev a časový rozdiel medzi nimi nie je príliš výrazný. Všetky sily boli vrhnuté na to.

Ale aj človek ďaleko od nuáns histórie chápe, že 5. storočie (prvá zmienka o Kyjeve) a 12. (založenie Moskvy) sú príliš neporovnateľné dátumy.

Ale ruskí propagandisti, vrátane historikov Kremľa, majú vo svojom arzenáli vždy osvedčené nástroje: manipuláciu, substitúciu a otvorené klamstvá.

To isté robí aj „historik“ Medvedev, ktorý tvrdí, že Kyjev je len ruské mesto, v ktorom vždy mysleli a hovorili po rusky.

Toto je veľmi zaujímavá téma. V zásade je správne tvrdenie, že Kyjev je ruský. Otázkou však je, aká je ruská Moskva.

Svetoví historici dobre vedia, že Moskva a Rusko sú nezlučiteľné pojmy a celá história súčasného Ruska je vymyslená alebo ukradnutá, rovnako ako jeho názov.

Je na to dostatok dôkazov. Napríklad na „ruských“ minciach z roku 1707 je uvedený „moskovský rubeľ“, pretože samotný štát na začiatku 18. storočia sa nazýval „Moskva“.

A keď sa jedna z vládnucich osôb v túžbe poznať históriu štátu vrhla do historických dokumentov, ktoré jej boli poskytnuté, bola šokovaná – mocný ruský štát, ktorého sláva po stáročia búrila po celom svete a kniežatá, ktorých francúzski, uhorskí a švédski králi považovali za česť uzavrieť manželstvo, ako sa ukázalo, nemalo nič spoločné s pižmom.

A potom sa začala tvorba novej histórie (presnejšie falšovanie tej starej), podľa ktorej mala Ruská ríša svoj pôvod v kniežacej Rusi.

Na rozdiel od historickej pravdy, právo Rusov na politické a kultúrne dedičstvo Ruska bolo schválené a celé jeho obyvateľstvo bolo vyhlásené za „jeden ľud“.

Nie je náhoda, že dnes prvé, čo agresor urobí, keď príde do ukrajinských miest a dedín, je pálenie kníh (celých knižníc), najmä historickej literatúry. Strach z odhalenia aj po storočiach je v mysliach moskovských útočníkov príliš silný.

Preto sa snažia Kyjev vyhodiť z povedomia obyvateľstva, a keďže sa s tým nedokázali vyrovnať, snažia sa ho ukradnúť.

Preto moskovská klika vždy viedla politiku deukrajinizácie, vyhladzovala všetko ukrajinské.

A Medvedevov výrok, že v Kyjeve hovorili po rusky, je lož. V každom prípade to nebol ruský dialekt, ktorý Moskva šíri ku každému a nazýva ho „ruský jazyk“.

Ukrajinci, Slováci, Poliaci, Česi a iné národy si rozumejú aj bez tlmočníka. V každom prípade je asi tretina toho, čo bolo povedané, zrozumiteľná.

Súčasný, takzvaný „ruský“ jazyk je pre každého mätúci, umelý a nezrozumiteľný, dokonca aj pre najbližších susedov.

Je to tak – historická pravda Ruska, ktorá má v skutočnosti právo nazývať sa iba Moskovskou.

Keďže Kremeľ nemá žiadne vlastné príklady, na ktoré by mohol byť hrdý, tak veľmi sa chce pripojiť k výdobytkom civilizácie. Aj ked ukradnute.

Preto sa medzi kremeľskými schizofrenikmi z času na čas objavia takéto historické fantázie, ktoré sa snažia presvedčiť celý svet, že oni, vládnuca klika Ruska, za niečo stoja.

Musíte predsa nejako dokázať svoju hodnotu. Keď v štáte, ktorý má takmer polovicu všetkých zemských zdrojov, žije pod hranicou chudoby asi 20% obyvateľstva, je to veta pre vládnuci režim.

A pokiaľ je obyvateľstvo takého štátu pripravené prijať chudobu ako symbol vlastnej veľkosti, o čom ho neustále presviedčajú úrady (ktoré práve obyvateľstvo slepo podporuje) – civilizovaný svet bude vždy ich nepriateľa. A tento svet budú pripravení zničiť.

To je hlavná vec, ktorú musia vedieť všetky civilizované krajiny – pochopiť, odkiaľ pochádzajú skutočné výzvy našej doby.

A keď európski lídri skúšajú ilúziu, že s Moskvou sa dá rokovať, ide o omyl založený na vnímaní kremeľskej kliky – „ruského sveta“ ako normálnych ľudí.

Každý videl, čo je „ruský svet“ z toho, čo urobili jeho predstavitelia na Ukrajine. Otázkou je, či to ľudia dokážu.

„Ruský svet“ je oveľa bližšie, ako si myslíte – pomyslite si, páni z Európy, kde už zajtra môžu byť jej hranice. Koniec koncov, Kremeľ veľmi ľahko „prepisuje históriu“, pričom to často robí krvavým atramentom.

Je dôležité pochopiť, že to, čo napísal zástupca šéfa Bezpečnostnej rady Ruskej federácie, je odkaz z Kremľa, a to nielen Ukrajine, ale celému svetu.

A budúcnosť bude závisieť od toho, ako tento svet vníma takéto výzvy, ako na ne zareaguje. Koniec koncov, voľba, ktorú urobíte dnes, určuje váš zajtrajšok.

Autor: Jozef Kováč

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com