Šport

Slováci získali titul majstrov Európy v ovládaní vysokozdvižných vozíkov: Troch chlapov viedla žena!

Na medzinárodnej súťaži vyhral po prvý raz slovenský tím! Vysokozdvižné vozíky nie sú len na prácu, ale sa s nimi aj súťaží. Dôkazom toho je súťaž Stapler Cup v ovládaní vysokozdvižných vozíkov v nemeckom Aschaffenburgu, ktorú koncom októbra vyhrali práve Slováci. Ich tímlíderka bola na pohľad krehká žena Soňa Horalová (35) z Trenčína. Ako trénovali a čo bolo najnáročnejšie?

Prišli a zvíťazili! Tím vodičov vysokozdvižných vozíkov zo Slovenska prekvapil na súťaži v Nemecku, ktorý organizuje výrobca vozíkov. Troch chlapov viedla žena – Soňa Horalová (35), ktorá na pľaci ako jediná zástupkyňa nežného pohlavia vzbudzovala pozornosť.

„Každoročne predchádza výberu zostavy do reprezentácie Slovenska lokálna súťaž Linde Cup, ktorú organizuje Linde MH SK, kam sú pozvaní vodiči z celého Slovenska a súťažia ako jednotlivci v podobných disciplínach. Traja najlepší putujú potom ako tím do Nemecka na Stapler Cup,“ približuje postup Soňa. Pozvánky posielajú kontaktným firmám, ale aj prostredníctvom sociálnych sietí zverejňujú, že sa môžu prihlásiť záujemcovia. „Tento rok bolo 70 prihlásených a z toho 50 súťažilo,“ vyratúva.

Náklad ako štafeta

Zo slovenského kola vzišli traja najlepší – Martin Krajčír (42), Branislav Ondruš (29) a Mário Fuska (38). Úplne cudzí chlapi tvorili tím, ktorý viedla práve Soňa. A vyhrali! „Súťaž tímov prebieha v troch disciplínach, ktoré na seba nadväzujú. Každý vodič má iný typ vozíka a musí zdolať náročnú úlohu, na konci ktorej odovzdá náklad ako štafetu ďalšiemu vodičovi. Posledný vodič musí s vozíkom prejsť cez preklápaciu rampu Hero Ramp aj s vysokým nákladom bez toho, aby ho zhodil,“ opisuje neľahkú disciplínu.

Budila pozornosť

Príprava sa koordinovala na diaľku a prekážky sa napríklad robili aj podľa súťaží z uplynulých rokov. „Do Nemecka sme išli o deň skôr a v skúšobnom sklade sme skúšali vozíky, podľa toho sa chalani rozdelili, kto bude na ktorom,“ spomína zanietene mama dvoch detí. Atmosféra bola podľa nej fascinujúca.„Bol to najúžasnejší pocit v mojom živote. Cítila som sa ako na olympijských hrách, obrovská hala, tá atmosféra, ktorá strhne človeka… A hlavne sme vôbec nepočítali s tým, že sa dostaneme tak ďaleko, od kola do kola rástlo napätie. Chalani si veľmi dobre sadli aj osobnostne, aj ľudsky, veľmi dobre spolupracovali, bolo to úžasné,“ s úsmevom hovorí marketingová manažérka. Samozrejme, pozornosť budila aj ona. „Bola som jediná žena na pľaci, tak nám všetci fandili. Ale to, čo predviedli chalani, bolo neskutočné,“ dodá Soňa.

Zdroj: cas.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com