Komentáre

Gréta bojuje proti zlému Západu rovnako ako Putin. Zrejme to nie je náhoda.

Klimatická aktivistka Greta Thunbergová konečne odhalila skutočnú podstatu svojho posvätného boja. Jej vnútorný záujem o zelenú planétu a čistú klímu je čiastočne výrazom hlbšieho ideologického napätia v jej psychike. Obáva sa korupcie na Západe rovnako ako Vladimir Putin.

Thunbergová bojuje proti kapitalizmu, západnému kolonializmu a globalizmu v čase, keď despotické diktatúry ohrozujú medzinárodnú bezpečnosť a životy miliónov nevinných ľudí na napadnutých územiach. Zjavne nechápe, nakoľko je jej ideológia podobná ideológii ruského prezidenta Vladimira Putina, ktorý tvrdí, že bojuje proti nároku imperialistického Západu na svetovládu.

Okrem svojho aktivizmu v oblasti klimatických zmien sa 19-ročná Švédka chce teraz venovať aj boju proti tomu, čo považuje za príčinu všetkého zla: „tyranskému kapitalizmu“. Oznámila to v Royal Festival Hall v Londýne pri uvedení svojej knihy The Climate Book. Vo svojom prejave sa zastala ekologického aktivistu, ktorý polial paradajkovou polievkou obraz Vincenta van Gogha. Povedať, že ľudia sa snažia prísť s novými metódami, pretože to, čo robili doteraz, nefunguje.

Greta Thunbergová tvrdí, že „systém globalizovaného západného sveta je vybudovaný na princípoch kolonializmu, imperializmu, tyranie a genocídy“. Práve tento systém však podľa nej kumuluje silu a tvorí hlavné svetové smery. Používame tento systém proti ľuďom a planéte,“ povedala Greta.

Dodajme, že systému, ktorý Greta Thunbergová toľko kritizuje, sa hovorí „kapitalizmus“ skôr len zo zvyku, ktorý zaviedli spolu s Karlom Marxom intelektuáli extrémnej ľavice. V skutočnosti ide o slobodnú spoločnosť so slobodným podnikaním a slobodným šírením názorov, vďaka čomu sa môže aj zo šestnásťročnej školáčky stať pri dobrom marketingu svetová celebrita a opinion makier. Pritom bojuje proti systému, ktorý jej dal ako blahobyt jej rodiny, tak aj príležitosť hlásať deštruktívnu ideológiu vrátane celkom obyčajných bludov.

Proti tejto eskapáde Gretiných kryptokomunistických blábolov, ktoré šíria médiá vo veľkom štýle, sa ozvalo aj množstvo triezvych komentátorov, ktorí Thunbergovci pripomenuli, že ten hrozivý západný kapitalizmus umožnil odstránenie hladu pre stovky miliónov ľudí na svete a tiež razantné predĺženie priemernej dĺžky.

Greta si ale nechce nechať páčiť stigmu komunistky a na svojom twitteri zaútočila rovno na všetky politické systémy naraz.

Až sa vraj budú riešiť dejiny vesmíru, tak dominancia kapitalistického konzumu a trhovej ekonomiky sa bude podľa Thunbergovej javiť pri spätnom pohľade ako desivý nápad. „Majme ale na pamäti, že pokiaľ ide o udržateľnosť, tak zlyhali aj všetky predchádzajúce systémy. Jednoducho všetky súčasné politické ideológie – socializmus, liberalizmus, komunizmus, konzervatizmus, centrizmus a na čo si spomeniete, všetky skrachovali. Ale aby sme boli spravodliví, niektoré z nich skrachovali určite viac ako iné,“ napísala Greta Thunbergová.

Iste. Nemali by sme teda Gretu Thunbergovú označovať jednoducho za komunistku. Je to ešte horšie. Veď ona si myslí, že liberalizmus a centrizmus sú to isté, čo komunizmus a socializmus. Len niečo zlyhalo viac a niečo o trochu menej. Všetky názory sú zlé, okrem toho ekologického, antikapitalistického a antizápadného aktivizmu. Tak hovorila jedna z najväčších celebrít, ktorá ovplyvňuje myslenie značnej časti svetovej verejnosti. Toto by nevymyslel ani Leonid Brežnev.

Čo si o tom máme myslieť? Napríklad to, že ide o mentalitu fanatického extrémistického blázna s rozhľadom primitívneho burana. Myšlienky tejto úbohej a smiešnej bytosti sú ale bohužiaľ predvádzané svetovej verejnosti s pompou a na červenom koberci neuveriteľného mediálneho výslnia.

Je to také strašné, ako by si to platila ruská propaganda. Presne rovnako, ako keď v sovietskych časoch Moskva financovala iných ľavicových extrémistov, mierotvorcov i radikálnych ekologistov. Podľa západných tajných služieb a analytikov hybridnej vojny dnes Putin financuje spolu s ľavicovými extrémistami aj podobné rozvracače na extrémnej pravici. To je jediná inovácia.

Greta však pomáha Putinovi skutočne veľa. Možno aj viac ako Marine Le Penová.

Autor: A.B.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com