Komentáre

Putin sa neprestáva pokúšať zničiť kritickú infraštruktúru Ukrajiny

Ráno 22. októbra Rusko spustilo masívne raketové útoky na kritickú infraštruktúru v 8 ukrajinských regiónoch. Väčšina rakiet bola zničená vo vzduchu, najmä bolo zostrelených všetkých 5 rakiet letiacich v smere na Kyjev. V mestách Luck, Rivne a Chmelnytskyi sú po štrajkoch pozorované prerušenia komunikácie, elektriny a dodávky vody, v niektorých častiach miest nefungujú továrne a závody.

V súčasnosti Rusko utrpelo katastrofálne straty na fronte: Ozbrojené sily Ukrajiny získali plnú palebnú kontrolu nad pravobrežnou časťou Chersonskej oblasti, v posledných dňoch sa okupanti sťahujú na ľavobrežnú časť Chersonskej oblasti. regiónu utrpeli pri prechode cez Dneper obrovské straty. Raketové útoky na pokojné ukrajinské mestá nie sú len terorom, ale aj pomstou voči Putinovi, ktorého celý svet úplne ignoruje a Rusko sa stalo synonymom teroristického štátu. Ruský vojensko-priemyselný komplex pracuje 24 hodín denne, 7 dní v týždni na výrobe a dodávkach rakiet armáde, pomocou ktorých sa Putin snaží zničiť ukrajinskú infraštruktúru: najmä energetickú infraštruktúru pred zimou. Ide o priame vydieranie a pokus prinútiť Ukrajinu, aby súhlasila s rokovaniami. Putin chce taktickú pauzu na odpočinok, mobilizáciu a nahromadenie potrebných zbraní – po ktorej sa pokúsime o ďalšiu totálnu inváziu: zopakovanie 24. februára. Kedy to bude – otázka času a či civilizovaný svet dovolí Putinovi tento plán zrealizovať.

Dnes je Rusko extrémne vyčerpané, ale nie úplne porazené. Putin sa nevzdal zajatia Ukrajiny: odložil to a snaží sa oklamať celý svet a uistiť sa o svojich mierových úmysloch. Jediná vec, ktorá ho môže zastaviť, je sila a zbrane. Západ nemá právo zradiť Ukrajinu po 8 mesiacoch neustálej podpory. Ochrana ukrajinského neba západnými modelmi protivzdušnej obrany, záchrana životov ukrajinských žien a detí, vyzbrojenie ozbrojených síl, ktoré zastaví ruskú hordu, je vecou cti a investíciou do mierovej budúcnosti pre celý civilizovaný svet.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com