Slovensko

Dědeček sa opäť postaví pred súd, rozhodne o jeho väzbe

Bývalý generálny sekretár Deaflympijského výboru Slovenska Dušan Dědeček sa v piatok postaví pred súd, ktorý rozhodne, či pôjde alebo nepôjde do väzby v súvislosti s tragickou nehodou na zastávke Zochova v Bratislave.

Prepustený zo zadržania

Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Bratislava I minulý štvrtok do väzby Dědečka nevzal a prepustil zo zadržania.

Ako pre médiá uviedol hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak, sudca konštatoval dôvodnosť vzneseného obvinenia, dôvody pre útekovú a preventívnu väzbu však nenašiel.

Keďže prokurátor podal proti rozhodnutiu sťažnosť, o veci ešte rozhoduje Krajský súd v Bratislave na verejnom zasadnutí v piatok 14. októbra.

Trestný čin všeobecného ohrozenia

Vyšetrovateľ bratislavskej kriminálnej polície v utorok 4. októbra obvinil 60-ročného Dědečka z Bratislavy z trestného činu všeobecného ohrozenia. V prípade preukázania viny súdom mu hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov, prípadne trest odňatia slobody na doživotie.

Opitý Dědeček v nedeľu 2. októbra na Škode SuperB zišiel vo vysokej rýchlosti mimo vozovku na zastávku mestskej hromadnej dopravy Zochova v Bratislave, na ktorej sa v tom čase nachádzalo približne 40 osôb, pričom došlo k zrážke vozidla s čakajúcimi na spoj.

Na mieste zahynuli štyri osoby, traja ľudia boli v kritickom stave prevezení do nemocníc, ďalší traja utrpeli zranenia vyžadujúce si ich ošetrenie v nemocniciach. V priebehu pondelka 3. októbra pribudla ďalšia obeť, ktorou bola 21-ročná študentka.

Zdroj: https://www.webnoviny.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com