Šport

Ronaldo vsietil jubilejný klubový gól a rozhodol o víťazstve United: Arsenal vyhral v šlágri kola

Futbalisti Arsenalu Londýn zdolali v nedeľňajšom šlágri 10. kola anglickej Premier League FC Liverpool 3:2.

Dvomi gólmi sa na víťazstve domácich podieľal Bukayo Saka. Manchester City tak vydržal na čele tabuľky iba deň, Arsenal sa vrátil späť na prvú priečku, kde má pred úradujúcim majstrom náskok jedného bodu. Liverpool nevyhral v lige už tri zápasy za sebou a figuruje priebežne na 10. mieste.

Arsenal sa ujal vedenia už v prvej minúte zásluhou Gabriela Martinelliho. Hostia reklamovali ofsajd, no rozhodca po porade s VAR gól uznal. V 34. minúte sa o vyrovnanie postaral Darwin Nunez, no domáci získali ešte pred prestávkou naspäť tesné vedenie, Saka skóroval po prihrávke Martinelliho.

“The Reds” opäť dokázali zareagovať, v 53. minúte upravil na 2:2 Roberto Firmino. “Gunners” však dokázali strhnúť víťazstvo na svoju stranu, štvrťhodinu pred koncom dal svoj druhý gól v zápase Saka, keď premenil pokutový kop po faule na Gabriela Jesusa. Vicemajster slávil ôsmy triumf v ligovej sezóne, tretí za sebou.

Manchester United uspel na pôde Evertonu, kde zvíťazil 2:1. O druhý presný zásah hostí sa postaral Cristiano Ronaldo, pre ktorého to bol prvý ligový gól v sezóne a jubilejný 700. v klubovej kariére. Tridsaťsedemročný Portugalčan prišiel na ihrisko v 29. minúte, keď nahradil Anthonyho Martiala a už po štvrťhodine rozvlnil sieť.

V ďalšom zápase prehral Fulham na ihrisku West Hamu 1:3. Slovenský brankár Marek Rodák sledoval duel z lavičky, za hostí opäť chytal Nemec Bernd Leno. Fulham prehral tretí z uplynulých štyroch zápasov, v tabuľke mu patrí priebežne deviate miesto.

Premier League – 10. kolo:

FC Everton – Manchester United 1:2 (1:2)

Góly: 5. Iwobi – 15. Antony, 44. Ronaldo

FC Arsenal – FC Liverpool 3:2 (2:1)

Góly: 45.+6 a 76. Saka (z 11 m), 1. Martinelli –  34. Nunez, 53. Firmino

Crystal Palace – Leeds United 2:1 (1:1)

Góly: 24. Edouard, 76. Eze – 10. Struijk

West Ham United – FC Fulham 3:1 (1:1)

Góly: 29. Bowen (z 11 m), 62. Scamacca, 90.+1 Antonio – 5. A. Pereira/M. Rodák (Fulham) celý zápas na lavičke/

Zdroj: https://www.cas.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com