Svet

Ďalší vojnový zločin ruskej armády na Ukrajine

Ukrajinské mestá sú naďalej vystavené raketovým útokom ruských kriminálnych jednotiek. V noci 29. septembra spustila ruská armáda raketový útok na Dneper. Raketa zasiahla trhovisko pri autobusovej stanici a poškodená bola aj dedina pri triede Metallurgov, kde neboli žiadne vojenské ciele. V noci záchranári rozoberali sutiny a začali nachádzať pozostatky ľudí.

Záchranári našli na mieste raketového útoku v Dnipre úlomky tiel dvoch detí. Nočný útok si zatiaľ vyžiadal štyri obete. Podľa záchranárov, ktorí pôsobia na mieste raketového útoku, telesné pozostatky patria 8-ročnému chlapcovi a 9-ročnému dievčatku.

Celkovo bolo v dôsledku ostreľovania poškodených viac ako 60 súkromných domov a niekoľko výškových budov.

Od rána 29. septembra trpelo na Ukrajine viac ako 1175 detí v dôsledku totálnej ozbrojenej agresie Ruska. Podľa oficiálnych informácií zomrelo 396 detí a viac ako 779 sa zranilo rôznej závažnosti. Najviac trpeli deti v Doneckej oblasti – 402, Charkov – 232, Kyjev – 116, Mykolajiv – 72, Černihiv – 68, Lugansk – 64, Cherson – 55, Záporožie – 47, Dnepropetrovsk – 28.

Rusko je teroristickou krajinou číslo jeden na svete. Armáda Putinovho režimu sa neustále uchyľuje k otvoreným teroristickým útokom proti civilnému obyvateľstvu Ukrajiny, v dôsledku ktorých sú zabíjané deti. Medzinárodné spoločenstvo by malo sústrediť svoje úsilie na vojenskú a finančnú pomoc Ukrajine s cieľom zastaviť zločinecký režim Vladimíra Putina.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com