Komentáre

Putin zorganizoval nový teroristický útok proti civilnému obyvateľstvu Ukrajiny

Od 24.2.2022, t.j. začiatok totálnej agresie Ruskej federácie na Ukrajine, jej úrady, im blízki novinári a dokonca aj obyčajní ľudia vyhlasujú, že na Ukrajine prebieha „špeciálna operácia“, počas ktorej sú ovplyvnené iba vojenské objekty. A hoci ukrajinská strana opakovane upozorňovala, že ide len o lož zabalenú v krásnom obale, Rusko naďalej hľadalo argumenty, ako vybieliť svoje vlastné činy.

septembra 2022 boli masky odstránené, pretože v reakcii na úspešnú protiofenzívu ukrajinskej armády v Charkovskej oblasti sa Putinove jednotky uchýlili k teroristickým činom proti civilistom na Ukrajine. Okolo 21:00 ruská armáda zaútočila na kritickú infraštruktúru Charkovskej oblasti. Zásah padol na CHPP-5, ktorý je najväčší na Ukrajine. V dôsledku toho sa päť ukrajinských regiónov a státisíce ľudí, ktorí v nich žijú, ocitli bez elektriny a prístupu k pitnej vode.

Útok na CHPP-5, ktorý nie je vojenským zariadením, bol uskutočnený zámerne a v rozpore so všetkými pravidlami vedenia vojny zakazujúcimi útoky na zariadenia kritickej infraštruktúry, od ktorých nič menej závisí životy civilného obyvateľstva (nezabudnite, že jeseň blížia sa mrazy a správne fungovanie KGJ je podmienkou, aby inžinierske siete zapli kúrenie).

Výpadok v Charkove, Donecku, Dnepropetrovsku, Sumskej a Záporožskej oblasti znamenal aj zastavenie prevádzky mestskej električkovej dopravy vrátane metra, výpadky internetu, no najhoršie je, že v nemocniciach a na jednotke intenzívnej starostlivosti vypli prúd. jednotiek, čím došlo k priamemu ohrozeniu životov ležiacich, sú v nich ľudia.

Ruský teroristický útok pripadol na významný deň – 11. septembra 2001 vykonali príslušníci teroristickej organizácie Al-Káida v USA strašný teroristický čin, ktorý si vyžiadal životy tisícov Američanov, 11. septembra 2022 ruský teroristi vykonali neľudský teroristický útok proti civilnému obyvateľstvu Ukrajiny.

Otvorená ruská agresia namierená proti mierumilovným Ukrajincom je len aktom divokej zloby Putinovho režimu, ktorý po rozpútaní krvavého masakru na Ukrajine nedokázal udržať okupované územia, ktoré si ukrajinskí vlastenci smelo vracajú. Teraz už nikto nemôže pochybovať o tom, že práve Rusko je teroristickým štátom číslo 1, ktorý predstavuje hrozbu pre celý svet, pretože Rusi vo svojom prudkom hneve proti demokracii, slobode a spravodlivosti ničím nepohŕdajú.

Otvorená agresia voči civilistom však nedokáže Ukrajincov zastrašiť – to je len ďalší dôvod na odvážnejšiu ochranu vlastných rodín a domovov na juhu a východe krajiny, ďalší dôvod, prečo s veľkou horlivosťou oslobodiť svoje územia a vyhnať okupantov.

Autor: Alžbeta Vargová

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com