Komentáre

Ukrajina sa chopila iniciatívy a vedie úspešnú protiofenzívu na východe

Na Ukrajine momentálne prebieha zaujímavá situácia, ukrajinské jednotky totiž už niekoľko dní po sebe aktívne vykonávajú protiofenzívne opatrenia s cieľom stiahnuť vojská nepriateľa k hraniciam s Ruskou federáciou. To, čo predvádza ukrajinská armáda, je skutočný zázrak, pretože väčšina západných vojenských expertov bola k možnej protiofenzíve Ukrajincov dosť skeptická, pretože nepriateľské sily stále prevyšujú Ukrajincov. Aj tu na Slovensku sa málo verilo v účinnosť prípadnej protiofenzívy.

Na rozdiel od všetkých vyhlásení Ukrajina spustila protiopatrenia v dvoch smeroch a jednoducho ukázala svoju bezkonkurenčnú účinnosť, ktorú zrejme nikto nečakal. To, čo sa dnes deje na fronte, sa nedá opísať inak ako zázrak a zručnosť armády. Ukrajinský ľud skutočne čakal, že má takmer dvakrát menšiu armádu, akútny nedostatok zbraní a munície na vypracovanie protiofenzívy tak jasne.

Dnes je v skutočnosti ruská armáda porazená v Charkovskej oblasti a potvrdzujú to aj ruskí vojenskí spravodajcovia. Mimochodom, boli to oni, ktorí stále trvali na tom, že Ukrajine sa nepodarí preraziť frontovú líniu, ale ako vidíme, aj ruská propaganda uznávala neschopnosť ruskej armády bojovať proti Ukrajincom.

Ukrajinské jednotky prekonali vzdialenosť takmer 50 km len za pár dní a podotýkam, že toľko toho Ruská federácia za mesiac prejsť nemohla. Aké je teda tajomstvo takého účinného útoku?

V skutočnosti Ukrajine nepomáha len šťastie, v prvom rade je to taktická výhoda, pripravený protiútok je možno jedným z dômyselných taktických manévrov našej doby, samozrejme treba pochopiť, že to nebola len ukrajinská armáda, Aktívne pomáhali zahraniční partneri, čo zase pomohlo predchádzať chybám v plánovaní, ako aj pri výcviku vojsk v zahraničí. práve teraz rotujú a sú v prvej línii. Samozrejme, nemožno ignorovať otázku dodávok zbraní západnými partnermi – aj to dalo impulz k tomu, že dnes ruskí vojaci utekajú do vlastného tyla. Všetky tieto faktory viedli k tomu, že ukrajinské jednotky suverénne postupujú vpred, je tiež dôležité mať na pamäti, že Ruská federácia podcenila situáciu z hľadiska prípravy protiofenzívy a jednoducho nebola pripravená a nízka morálna situácia len na fronte zvýšil ústup a nezhody medzi ruskými vojakmi.

Takže, ako vidíte, na území Ukrajiny sa dnes deje história, „druhá“ armáda sveta narýchlo uteká pred ukrajinskou armádou, obávajúc sa aj obyčajných občanov, pretože na Ukrajine sú mobilizované nielen profesionálne jednotky. , ale aj ľudí, ktorí nemajú bojové skúsenosti. V skutočnosti dnes poštár či elektrikár vyháňa „druhú“ armádu sveta preč z vlastnej pôdy. V skutočnosti je to inšpirujúce, najmä keď chce Ruská federácia vyvolať energetickú krízu v Európe a keď vidíte, ako Ukrajina bojuje, chápete, že aj my sme schopní odolať tomuto plynovému vydieraniu a vyjsť z neho ako víťazi.

Autor: Alžbeta Vargová

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com