Svet

Zbytočný a podlý útok na bytovku: Rusi bombardovali Charkov, smutná bilancia obetí

Ako “podlý a cynický” odsúdil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj útok ruských okupačných síl, pri ktorom zahynulo v stredu v ukrajinskom meste Charkov najmenej šesť ľudí a ďalších 16 osôb utrpelo zranenia.

Zelenskyj uviedol, že pri útoku, ktorý podľa neho “nemal žiadne opodstatnenie a ktorý poukazuje na bezmocnosť agresora”, bol “úplne zničený jeden bytový blok”. “Neodpustíme im to, pomstíme sa,” napísal ukrajinský prezident na sociálnej sieti Telegram.

Pri zásahu vznikol v obytnom bloku v severovýchodnej časti mesta požiar, uviedol charkovský starosta Ihor Terechov, ktorý spočiatku hovoril o troch mŕtvych a desiatich zranených, ale gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synjehubov neskôr spresnil, že počet obetí ruského útoku vzrástol.

“Žiaľ, počet mŕtvych a zranených po bombardovaní sa zvýšil – šesť ľudí zomrelo a 16 bolo zranených,” uviedol Synjehubov.

Charkov bol obliehaný už hneď v prvých dňoch februárovej invázie. Ruským jednotkám podporovaným masívnou delostreleckou paľbou a raketovými údermi sa však nepodarilo ovládnuť toto druhé najväčšie ukrajinské mesto. V okolí zahynuli stovky ľudí.

Väčšina ruskej ofenzívy sa podľa konštatovania AFP momentálne sústreďuje na južnú a východnú časť Ukrajiny.

Zdroj: https://www.cas.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com