Svet

Zločiny Ruskej federácie na Ukrajine

Nikolajev bol dnes ráno vypálený 12 raketami. Súkromné ​​podniky sa dostali pod paľbu, jeden z nich bol vážne zničený, ďalšie mali menšie škody. Neboli hlásené žiadne obete.

Ráno 1. júla zaútočili Rusi na ropnú rafinériu v Lisičansku, zatiaľ čo v meste ničili dom za domom. Ostreľovanie Lisičanska je veľmi husté – obyvatelia mesta sedia nonstop v pivniciach. Od ostreľovania zhoreli domy a dve obchodné centrá, v jednom z nich naraz vyhoreli tri poschodia. Na ďalšom objekte sa podarilo uhasiť požiar na ploche asi 500 metrov štvorcových. Silnou paľbou Rusov trpeli aj m.Belogorovka a Volcheyarovka. 30. júna zomrel v jednej z nemocníc v Dnipro obyvateľ Lisičanska, ktorý sa pred týždňom vážne zranil.

Hlási tiež 4 mŕtvych a 7 zranených v Slovjansku po včerajšom ostreľovaní.

Ruská armáda počas dňa vypálila cez územie Sumskej oblasti viac ako 270 mín, rakiet a nábojov rôznych kalibrov. Pod nepriateľskou paľbou boli: Belopolskaja, Novoslobodskaja, Šalyginskaja, Esmanskaja, Velikopisarevskaja, Glukhovskaja a Krasnopolskaja. V komunite Shalygin bola zranená 64-ročná žena: práve pracovala v záhrade, keď sa začalo ostreľovanie. Zranila ju úlomok ruského granátu. Poškodená je aj infraštruktúra: civilné domy, farmy, elektrické siete a vodárenská veža. Presný počet a povaha škôd zatiaľ nie sú známe.

V okrese Belgorod-Dnestrovsky v Odeskej oblasti pokračujú práce na analýze zničených budov: 21 mŕtvych a 39 zranených. V obytnom dome zahynulo 16 osôb, 38 osôb bolo zranených (všetci hospitalizovaní), z toho 6 detí. Zachránilo sa 7 ľudí, z toho 3 deti. V budove rekreačného strediska zahynulo 5 osôb, z toho 1 dieťa. 1 osoba zachránená, 1 osoba zranená.

Charkov a Charkovská oblasť boli v priebehu týždňa vystavené raketovým, leteckým, delostreleckým a mínometným útokom z Ruskej federácie viac ako 40-krát.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com