Svet

Zločiny Ruskej federácie na Ukrajine

Ruská armáda zariaďuje teror pre obyvateľov Charkova, rovnako to bolo s Mariupoľom, Kyjevom, Sumy a Černigovom. V dôsledku dnešného ostreľovania Charkova 15 mŕtvych a 16 zranených medzi civilným obyvateľstvom. Ruská armáda strieľala na Priemyselnú štvrť. Obchodné a obytné budovy boli ostreľované. Ani jeden vojenský objekt. Predtým strieľali z MLRS “Hurikán”. V Charkovskej oblasti zomrelo 8-ročné dieťa, jeho matka bola zranená. Ostreľovanie pokračuje dodnes.

V Charkove okupanti zničili budovu vzdelávacej inštitúcie zo 40% a strieľali na dopravný podnik v Saltovke. V noci z 20. na 21. júna ruská armáda ostreľovala Kyjevský, Priemyselný, Saltovský a Nemyšľjanský okres Charkov. Pri ostreľovaní dopravnej spoločnosti došlo k zraneniu zamestnanca. Celkovo za posledný deň v regióne zahynuli traja mŕtvi a sedem zranených. Nepriateľ ostreľoval regióny Izyumsky, Chuguevsky, Charkov. V oblasti Izyum pokračuje likvidácia požiaru závodu na spracovanie plynu, ktorý spôsobili ostreľovanie okupantmi.

V Avdiivke ruskí okupanti ostreľovali školu granátmi Grad MLRS s horčíkovou náložou. Ide už o tretiu školu zničenú Rusmi v Avdiivke. Celkovo zničili útočníci v Doneckej oblasti asi dvesto škôl.

Aj na pláži v Odeskej oblasti vybuchla nepriateľská mína: výbuch vyrazil niekoľko okien a poškodil rolety rekreačného domu. Našťastie sa nikomu nič nestalo.

Ruská armáda dnes pokračovala v ostreľovaní Sumy. Dnes popoludní nepriateľ podnikol 4 útoky z mínometov a iných druhov zbraní na obec Krasnopol v regióne Sumy. Spolu 42 príchodov na územie obce. Poškodené boli domy, hospodárske budovy, škola a obecná rada. Počas ostreľovania sa našťastie nikto nezranil. Aj dnes došlo na území obce k útoku kamikadze dronov. Štyria ľudia sa zranili, z toho dvaja vo vážnom stave v nemocnici. Poškodené bolo aj auto.

Rusi ostreľovali aj Chugueva protitankovými mínami a o pár hodín neskôr zasiahli centrum mesta. 6 mŕtvych – to je najväčšia strata pre Chugueva medzi civilným obyvateľstvom od začiatku vojny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com