Svet

V Bielorusku sa začalo tretie kolo rokovaní medzi Ukrajinou a Ruskom

V Bielorusku sa v pondelok po 15.00 h SEČ začalo tretie kolo rozhovorov medzi Kyjevom a Moskvou o ukončení bojov na Ukrajine. Informovala o tom agentúra TASS s odvolaním sa na veľvyslanectvo Ruska v Minsku.

Rozhovory prebiehajú na bieloruskej strane Bielovežského pralesa – národného parku ležiaceho pri poľsko-bieloruských hraniciach. Bieloruská agentúra Belta zverejnila na sociálnej sieti Telegram fotografiu ruskej a ukrajinskej delegácie. Zároveň uviedla, že rokovania sa majú zaoberať „humanitárnymi koridormi na evakuáciu civilistov z Ukrajiny“.

Poradca ruského prezidenta Vladimir Medinskij, ktorý je vedúcim ruskej delegácie, podľa TASS uviedol, že ruská strana je pripravená rokovať s ukrajinskými predstaviteľmi tak dlho, koľko bude potrebných na dosiahnutie dohody.

Ide o tretí pokus oboch strán o dosiahnutie dohody, ktorá by ukončila boje na Ukrajine. V prvých dvoch kolách rozhovorov sa strany dohodli na potrebe humanitárnych koridorov na evakuáciu civilistov. V praxi však snaha o zorganizovanie týchto koridorov zatiaľ zlyhávala, pretože pokoj zbraní nebol dodržiavaný, podotkla BBC.

Zdroj: https://spravy.pravda.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com