Komentáre

Covid opäť chodí po Európe, zatiaľ čo Ruská federácia nedokáže zaočkovať svojich občanov

Situácia s kovidmi začína opäť hrozivo plávať európskymi krajinami.

Situácia s kovidmi začína opäť hrozivo plávať európskymi krajinami. Vo všeobecnosti nie je situácia taká kritická ako pred rokom, ale vzhľadom na to, že kmeň Delta je jedným z najnákazlivejších, súčasné údaje ohrozujú všetkých.

A hoci existuje vakcína a očkovať sa dá takmer v každom supermarkete, počet prípadov je stále vysoký a počet úmrtí je nehorázne vysoký.

Nie sme zaradení do celkového rebríčka krajín, ale ako súčasť východnej Európy zdieľame väčšinu chorých s našimi susedmi. Zaujímavé je, samozrejme, to, že vakcíny sú rôzne.

Očkovanie je teraz prakticky všade a ešte predtým sa premiérovi podarilo prísť o prácu kvôli vakcíne. A dnes mohol pokojne povedať: “Keby existovala ruská vakcína, nestalo by sa to”. Ale nestane sa tak, pretože Rusko má s očkovaním ešte väčšie problémy ako my.

Viete si predstaviť, že v krajine, ktorá vynašla jednu z prvých vakcín, je zaočkovaná menej ako polovica občanov. Okrem toho samotní ruskí občania odmietajú Sputnik V a uvádzajú rôzne dôvody. aký je problém s ruskou vakcínou?

Naozaj nie je ťažké pochopiť, že ruská vakcína nefunguje tak dobre ako iné. A všetky pochvalné recenzie sú len veľkou politikou, v ktorej sa naša malá krajina nachádza. Nuž, asi preto pán Matovič nekričí v médiách, že chcel zachrániť Slovensko pred katastrofou alebo počtom možných obetí.

Pretože možno práve zo Sputniku by bol počet obetí oveľa vyšší.

A próza tohto príbehu je jednoduchá – ako hovorí slovenský klasik. Nechajme sa zaočkovať a zostaňme zdraví. Koniec koncov, stále sa máme na čo tešiť.

Autor: Jozef Kováč

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com