Svet

Alec Baldwin sa prvýkrát vyjadril po tom, čo omylom zastrelil kameramanku a zranil režiséra

Herec pri nakrúcaní postrelil 42-ročnú kameramanku, ktorá následne zraneniam podľahla.

Americký herec Alec Baldwin vyjadril v piatok „šok a zármutok“ v súvislosti s tragédiou, keď pri štvrtkovom natáčaní filmu nešťastnou náhodou smrteľne zranil kameramanku Halynu Hutchins a postrelil režiséra Joela Souzu, píše agentúra AFP.     

„Neexistujú slová, ktoré by vyjadrili môj šok a smútok v súvislosti s tragickou nehodou, ktorá pripravila o život Halynu Hutchins, manželku, matku a našu hlboko obdivovanú kolegyňu. Plne spolupracujem s vyšetrovateľmi na objasnení toho, ako k tejto tragédii došlo,“ napísal Baldwin na Twitteri. Dodal, že je v kontakte s jej manželom a ponúka svoju podporu jemu aj jeho rodine.

K tragédii došlo v americkom štáte Nové Mexiko pri natáčaní westernu s názvom Rust, v ktorom Baldwin stvárňuje hlavnú úlohu. Halyna Hutchins a Joel Souza „boli postrelení, keď zo zbrane vystrelil Alec Baldwin,“ uviedol šerif okresu Santa Fe. Zbraň slúžila ako rekvizita.

Asistent režiséra nevedel, že podáva zbraň s ostrými nábojmi

Baldwin dostal nabitú zbraň od asistenta režiséra. Ten mu naznačil, že rekvizitu môže bezpečne použiť. Vyplýva to súdnych záznamov, ktoré zverejnili v piatok.

Podľa agentúry AP vyšetrovanie incidentu ukázalo, že asistent nevedel, že zbraň bola nabitá ostrými nábojmi. Vyšetrovatelia zaistili samotnú vražednú zbraň, ako aj ďalšie zbrane a muníciu, ktoré sa pri natáčaní filmu používali. Medzi zadržanými rekvizitami je aj zakrvavený kostým, ktorý mal Baldwin v čase incidentu na sebe.

Postrelenú 42-ročnú kameramanku s ukrajinskými koreňmi previezli vrtuľníkom do nemocnice, kde napokon zraneniam podľahla. Režiséra (48) so zraneniami previezla sanitka do inej nemocnice. Neskôr ho z nej prepustili, uviedla podľa AFP na Twitteri herečka Frances Fisher, ktorá vo filme hrá jednu z postáv. Tú o tom údajne informoval sám Souza prostredníctvom textovej správy.

V súvislosti s incidentom nebolo zatiaľ vznesené žiadne obvinenie.     

Vo vyhlásení pre americké médiá produkčná spoločnosť filmu podľa AFP uviedla, že hercov a štáb tragédia „hlboko zarmútila“ a rodine zosnulej kameramanky i jej blízkym vyjadrujú úprimnú sústrasť. „Nakrúcanie filmu sme na neurčitý čas zastavili a plne spolupracujeme s vyšetrovateľmi zo Santa Fe,“ uvádza sa vo vyhlásení.

Baldwin v pripravovanom filme hrá Harlanda Rusta, vyhnanca, ktorého vnuk je odsúdený za vraždu na trest smrti obesením. Obaja sa následne vydajú na útek. Baldwin je súčasne aj producentom filmu.

Zdroj: https://www.tvnoviny.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com