Svet

Vážne tvrdenia! Poľsko zúri, tohto sa majú dopúšťať zložky bieloruskej vlády na hraniciach

Poľské špeciálne služby získali dôkazy, že zložky bieloruskej vlády sa podieľajú na presune skupín migrantov na štátne hranice medzi Bieloruskom a Poľskom.

Informovala o tom vo štvrtok agentúra PAP s odvolaním sa na hovorcu koordinátora poľských špeciálnych síl Stanislawa Žaryna. Bieloruské služby podľa Žaryna fungujú ako “sprievodcovia migrantov” smerom k poľským hraniciam.

“Takisto máme dôkaz, že zložky bieloruskej vlády sa intenzívne podieľajú na prevoze skupín migrantov k poľsko-bieloruským hraniciam,” povedal.To podľa neho potvrdzuje, že bieloruské štátne služby sa usilujú tieto hranice narušiť.

Žaryn dodal, že poľské úrady denne zaznamenávajú približne 200 pokusov o nezákonné prekročenie hraníc z Bieloruska na územie Poľska.

Pohraničná stráž od začiatku septembra hlásila takmer 5000 takýchto pokusov.

Poľsko, Litva a Lotyšsko zaznamenali v uplynulých mesiacoch výrazný nárast počtu Iračanov, Afgancov, Sýrčanov a Afričanov prichádzajúcich z územia Bieloruska.

Poľsko 2. septembra vyhlásilo popri svojich hraniciach s Bieloruskom výnimočný stav, ktorý platí 30 dní. Cudzinci majú zakázané do tejto oblasti cestovať. Okrem toho tam vojaci budujú pohraničný plot.

Zdroj: https://www.cas.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com