Svet

Ukrajina v noci čelila masívnemu útoku: Ozbrojené sily zničili všetky vzdušné ciele! Kyjev sa statočne bránil

Ukrajinská protivzdušná obrana v noci na sobotu úspešne odrazila nový ruský útok dronmi na Kyjev, ale padajúce trosky spôsobili v hlavnom meste určité škody, informovala ukrajinská armáda. Útok označila ako “masívny”. Správu priniesol portál britského denníka The Guardian.

Podľa tlačovej agentúry AFP šéf kyjevskej civilnej obrany a vojenskej správy Serhij Popko na platforme Telegram napísal: “Túto noc agresor znova podnikol masívny útok dronmi. Ozbrojené sily zničili všetky zistené vzdušné ciele prostriedkami našej protivzdušnej obrany. Žiadne zásahy na Kyjev sa nepodarili! Padajúce trosky spôsobili požiar v obytnej budove v Darnyckom obvode, ale bol uhasený bez akýchkoľvek obetí.”

Podľa slov Popka trosky zapríčinili určité škody v troch ďalších kyjevských obvodoch, ale zatiaľ nie sú hlásené žiadne obete

Popko dodal, že išlo o 11. vzdušný útok na Kyjev od začiatku mája. V sobotu o 00.45 h miestneho času ukrajinská armáda varovala, že ku Kyjevskej oblasti smerujú drony. Tamojšie úrady hlásili výbuchy a explózie oznámili aj úrady v meste Černihiv severovýchode od Kyjeva. Exilová radnica v Mariupole, meste okupovanom Ruskom na pobreží Azovského mora, tiež informovala o výbuchoch.

Systémy protivzdušnej obrany boli aktívne v Kyjeve a Černihivskej oblasti, uviedla ukrajinská armáda.

Zdroj: cas.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com