Slovensko

Wlachovský tvrdí, že dezinformácie ovplyvňujú situáciu na Slovensku a že sme ich zanedbali

Dezinformácie výrazne ovplyvňujú situáciu na Slovensku. Zanedbali sme ich na viac než dekádu, je to veľká úloha pre akúkoľvek slovenskú vládu.

V piatok to uviedol slovenský minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Wlachovský po rokovaní s českým rezortným partnerom Janom Lipavským v Prahe, informuje spravodajkyňa TASR.

„Tento dezinformačný toxický ekosystém je veľmi nebezpečný. Je to ako rakovina pre zdravé vedomie ľudí. Budeme hľadať všetky možné prostriedky, ako tomu čeliť,” povedal Wlachovský.

Dezinformácie a boj proti nim boli jednou z tém rokovania šéfov diplomacií. Lipavský vyhlásil, že Česko je pripravené poskytnúť Slovensku v tejto oblasti skúsenosti na vládnej úrovni aj na úrovni občianskej spoločnosti.

“Bohužiaľ, chytáme situáciu za chvost a ten chvost je ďaleko pred nami. Zanedbali sme túto tému na viac ako dekádu,” dodal slovenský minister s tým, že je nutné dosiahnuť stav, aby tento nástroj hybridnej vojny nebol tak využívaný ako v súčasnosti.

Ministri rokovali aj o medzinárodnej bezpečnostnej situácii v súvislosti s ruskou agresiou na Ukrajine a o jej povojnovej obnove. Hovorili tiež o vývoji v krajinách západného Balkánu, pričom Lipavský naznačil, že Česká a Slovenská republika majú v súvislosti s touto témou určité plány.

Počas rokovania sa zamerali aj na regionálnu spoluprácu vo Vyšehradskej skupine (V4) a Slavkovskom formáte (S3) a na ďalšie rozširovanie EÚ.

Miroslav Wlachovský absolvoval v Českej republike svoju prvú zahraničnú návštevu vo funkcii šéfa slovenskej diplomacie, do ktorej ho prezidentka vymenovala v pondelok (15. mája).

Zdroj: https://www.aktuality.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com