Ekonomika

Musk tvrdí, že Twitter bude mať novú výkonnú riaditeľku. Kto ho nahradí ?

Šéf Twitteru Elon Musk vo štvrtok oznámil, že našiel novú výkonnú riaditeľku spoločnosti. V tweete uviedol, že nová riaditeľka sa ujme svojej pozície v Twitter Inc., ktorá sa nedávno premenovala na X Corp., o šesť týždňov. Informuje o tom spravodajský portál CNN.

Musk neodhalil meno novej výkonnej riaditeľky. Denník Wall Street Journal však informoval s odvolaním sa na nemenované zdroje, že šéfka reklamy v NBCUniversal Linda Yaccarino rokovala o tejto práci.

Príchod novej šéfky

Samotný Musk bude po príchode novej šéfky podľa svojich slov výkonný predseda a hlavný technologický riaditeľ, ktorý dohliada na produktové, softvérové a systémové operácie.

Aj keď sa Musk pripravuje na odchod z pozície výkonného riaditeľa, pravdepodobne si zachová významnú kontrolu nad budúcim smerovaním spoločnosti, konštatuje CNN.

Miliardárovo oznámenie prichádza niekoľko mesiacov po tom, čo sľúbil, že odstúpi z postu výkonného riaditeľa. V decembri na platforme zverejnil anketu, v ktorej sa pýtal používateľov, či by mal odstúpiť ako výkonný riaditeľ Twitteru, a väčšina sa vyslovila za to, aby tak urobil.

Séria zmien v politike Twitteru

Musk vtedy povedal, že sa výsledkom podriadi, potom však vyhlásil, že odstúpi „ hneď, ako nájdem niekoho dosť bláznivého na to, aby túto prácu prevzal“. Svoj úmysel nájsť za seba náhradu do konca roka avizoval aj vo februári.

Musk, ktorý je na čele Twitteru od jeho prevzatia v októbri, čelí kritike za sériu zmien v politike Twitteru, ktoré často prišli bez jasného odôvodnenia a vyvolali obavy z dopadu na používateľov sociálnej a mikroblogovacej siete. Pochybnosti o budúcnosti Twitteru vyvolalo aj masové prepúšťanie zamestnancov či odliv inzerentov.

Kritike pritom Musk čelí aj vo svojej ďalšej firme – automobilke Tesla. Akcionári spoločnosti vyjadrili obavy z toho, že ho Twitter rozptyľuje.

Zdroj: https://sita.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com